Gaziantep’te ilk hacı kafilesi uğurlandı

Gaziantep’te ilk hacı kafilesi uğurlandı
Gaziantep’te pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra hac ibadeti için ilk kafile hacca yolcu edildi.

Gaziantep’te pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra hac ibadeti için ilk kafile hacca yolcu edildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda kişinin uğurladığı ilk hac kafilesinde heyecan doruktaydı. Diyanetle birlikte ilk hacı kafilesi törenle uğurlandı. 292 kişilik hacı kafilesi için Gaziantep İl Müftülüğü önünde tören düzenlendi. 2 yıl aradan sonra bu yıl Gaziantep’ten 3 bin 300 kişinin hacca gideceği bildirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonda düzenlenen 2022 hac dönemi ilk kafile uğurlama merasimine Vali Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı. Duaların okunduğu uğurlama töreninde Gaziantepli hacılar duygu dolu dakikalar yaşadılar. 3 bin 300 hacı adayının gideceği Gaziantep’ten ilk kafile önceki akşam uğurlanırken iki yıl aradan sonra yaşanan heyecan görülmeye değerdi.
Uğurlama programında bir konuşma yapan Vali Gül, "Allah yolculuklarınızı hayırlı etsin, güle güle gidin, güle güle gelin inşallah. Allah ibadetinizi kabul etsin” dedi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve ilahileri okunduğu uğurlama programında hocalar tarafından yapılan duanın ardından hacı adayları kutsal topraklara yolcu edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.