Gaziantep ZARARDA ! Gaziantep'te Üreticinin zararı 414 bin TL. Hayvan almayıp döviz alsaymış, 465 bin 106 TL kar edecekti.”

Gaziantep ZARARDA !  Gaziantep'te Üreticinin zararı 414 bin TL. Hayvan almayıp döviz alsaymış, 465 bin 106 TL kar edecekti.”
Gaziantep İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, maliyetleri kalem kalem açıklayarak, üretim yapılırken nasıl zarar edildiğini ortaya koydu. Örneklerle bir üreticinin zararını açıklayan Türkman, “Üreticinin zararı 414 bin TL. Hayvan almayıp döviz alsaymış, 465 bin 106 TL kar edecekti.” diyerek üretimin nasıl bitirildiğini dile getirildi.

Bir zamanlar hayvancılığın merkezi konumunda bulunan Gaziantep’te de hayvancılık ile uğraşan kişilerin sayısı da hayvan sayısı da azaldı. Son dönemlerde fahiş oranda artan maliyetler sonrası yetiştiricilikten vazgeçen üreticilerin de sayısı arttı. Gaziantep İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, maliyetleri kalem kalem açıklayarak, üretim yapılırken nasıl zarar edildiğini ortaya koydu.

ÜRETİCİNİN ZARARI BÜYÜK

Gaziantep İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Sinan Besi Bölgesi’nde bulunan bir işletmeyi ziyaret etti.  İşletme ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Türkman, üreticinin zararının ne denli büyük olduğunu anlattı.

Türkman, ‘’Üreterek zarar edilir mi? Maalesef evet. Gaziantep Sinan Besi Bölgesinde üyemiz Halil ve Bayram Hasgül kardeşlerin işletmesini ziyaret ettik. 1 Şubat 2022 tarihinde tanesi 2 bin 250 TL’den 260 adet Toklu alıp 585 bin lira ödemiş, yem, işletme, eleman, elektrik, su, Veteriner, ilaç ve benzeri günlük 6 bin TL gideri olup, 160 gün için 960 bin TL masraf yapmış.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.