Burun Estetiği Fiyatları 2022

Burun Estetiği Fiyatları 2022

Burun estetiği fiyatları 2022 yılı için sıklıkla merak ediliyor. Günümüzde en sık tercih edilen estetik operasyonlar arasında burun estetikleri yer alıyor. Özellikle de Türkiye’de hizmet veren ve bu alanda başarılı olan doktor sayısı oldukça fazladır. Hastalar genelde araştırma yaparken sektördeki doktorlar ve fiyatları üzerinden ilerliyor. Bu alanda çok fazla hizmet veren hastane ve doktor olduğu için fiyatları oldukça farklıdır. Rekabet ortamında her doktorun vereceği fiyatlar farklı olduğu için doğrudan hastane ve doktorları arayarak net fiyatları öğrenmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Ancak daha evvel hiç burun estetiği ameliyatı olmayan ve hakkında detayları merak edenler en doğru adrese geldiklerinden emin olabilirler. Çünkü bu içeriğimizde burun ameliyatlarına dair tüm detayları ele aldık. Ameliyatlardan önce burun estetiği hakkında bilmeniz gereken tüm ayrıntıları içeriğimizde bulabilirsiniz. Burun estetiği nedir? Nasıl yapılır? Çeşitleri ve fiyatları nelerdir? Gibi soruların yanıtları sizlerle…

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği ameliyatları burun şeklinden rahatsız olan bireylere yapılan estetik ve cerrahi operasyonlardır. Bu operasyonlar tamamen ameliyat ortamında ve alanında uzman doktorlar tarafından yapılır. Ameliyatları tek bir çatı altında toplamak mümkün değildir. Çünkü bu estetik operasyonlar kendi içinde farklı türlere ayrılıyor.

Genel olarak burundaki sorun saptanıyor ve ardından doktor tarafından hangi operasyonun hasta için daha uygun olduğuna karar veriliyor. Bu noktada burun estetiği fiyatları da farklılık gösteriyor. Operasyonun türü, doktorun başarısı ve tecrübesi hastanın operasyondan beklentisi gibi detaylar fiyatların değişkenlik göstermesindeki en temel etkenler olarak sıralanabilir.

Burun Estetiği Kimlere Yapılır?

Burun estetiği operasyonları talep eden herkes için uygun olmayabilir. Estetik bir operasyon olduğu için genelde sadece şekilsel bozuklukların giderildiği ameliyatlar gibi düşünülüyor. Nitekim burun nefes almayı sağlayan en önemli organdır. Burunda oluşan herhangi bir hasar ve kusur nefes almayı güç hale getirebilir. Bu gibi durumlarda burun ameliyatlarına başvurulur. Bu burun ameliyatlarında ilgili işlem yapıldıktan sonra burnun mevcut yapısı estetik anlamda bozulursa da burun estetiği ameliyatı yapılabilir. Genel olarak şu şikayetleri:

Burun kemerinde sorun olan kişilere,

Burnunun genel yapısından şikayetçi olan hastalara,

Burun ucunda büyüklük veya fazlalık olan kişilere,

Burnunda doğuştan şekilsel hasarlar olan kişilere,

Sonradan farklı etkenlerden kaynaklı burnunda deformasyon meydana gelen kişilere,

Burundaki şekilsel bozukluklardan kaynaklı nefes alma sorunları olan kişilere burun estetiği ameliyatları uygulanmaktadır.

Hangi hastaya hangi operasyon türü uygulanacağı operasyondan önce doktor tarafından belirlenir. Doktor hastaya bir dizi tetkikler yapar. Yapılan tetkikler ve hastanın mevcut yüz hatlarına göre en uygun şeklin verilmesi için operasyona karar verilir. Burada hastanın beklentileri de doktor tarafından dikkate alınmalıdır. Hasta burun estetiği sonrası beklentisini önceden doktora detaylı bir şekilde izah etmelidir.

Burun Estetiği Ameliyatları Nelerdir?

Yukarıda kısaca burun estetiği ameliyatlarının farklılık gösterdiğini ifade etmiştik. Bu operasyonlar hem estetik hem de sağlık açısından uygulanabiliyor. Genel itibariyle en sık uygulanan operasyon türüne ise primer burun ameliyatı adı veriliyor. Bunun yanı sıra sıklıkla uygulanan diğer burun ameliyatlarını da sıralayalım:

Primer Rinoplasti Ameliyatları

Komplike Rinoplasti Ameliyatları 

Tipplasty Rinoplasti Ameliyatları

Septorinoplasty Rinoplasti Ameliyatları

Konka Rinoplasti Ameliyatları

Septoplasty Rinoplasti Ameliyatları

Belirtilen her bir operasyonun amacı farklıdır. Bu operasyonlara sadece uzman doktor tarafından karar verilebilir. Ayrıca her operasyon için sunulan burun estetiği fiyatları ise oldukça farklıdır. Ameliyatlardan evvel net fiyat tekliflerini ilgili hastane ve doktorlardan kolayca alabilirsiniz.

Burun Estetiği Fiyatları Ne Kadar?

Burun estetiği operasyonlarında fiyat detayları özel ve devlet hastanelerinde farklılık gösteriyor. Özel hastanelerde yer alan doktorlar, fiyatların belirlenmesindeki en önemli etken olarak dikkat çekiyor. Eğer alanında popüler ve tecrübeli bir doktor ise fiyatları bir tık daha yüksek olacaktır.

Yine devlet hastanesinde Rinoplasti (burun estetiği) olanlar için de fiyatlar farklılık gösterebilir. Buna ancak hastanın ilgili tetkikleri yapıldıktan sonra operasyon türü netleşince erişebilirsiniz. İster devlet isterseniz de özel hastaneleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca fiyatlar hakkında genel bilgi edinmek isterseniz de daha evvel burun ameliyatı olan hastaların yorumlarını incelemek işinize yarayabilir. Bu hastalar genelde ameliyatı yapan doktorun ya da hastanenin sosyal medya hesaplarında görüşlerini bildiren yorumlar paylaşıyor.

Öte yandan çeşitli sağlık forum siteleri ve sözlük sitelerinde de sıkça burun estetiği olanların yorumları mevcuttur. Bu yorumlara göre bazı özel hastaneler taksitle burun estetiği 2021 yılında hizmet veriyor. Bu bilgiler ışığında doktor seçimi yapabilir ve fiyat detayları hakkında ön bilgiye sahip olabilirsiniz.

Dilerseniz de doğrudan hastaneleri ziyaret ederek fiyat teklifi talep ettiğinizi belirtebilirsiniz. Çünkü buradan net bir fiyat vermek sizi tamamen yanlış yönlendirmek olacaktır. Ayrıca 2022 yılına yeni girdiğimiz için pek çok doktor ve hastane de burun ameliyatları için fiyat güncellemesi yapmış olabilir.

Burun ameliyatı olmak isteyen ve burun estetiği fiyatları hakkında araştırma yapanlar için detayları aktardık. Bu bilgileri ve yöntemleri temel alarak siz de ayrıntılı fiyat ve operasyon detaylarına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.