Gaziantep Nüfus Olarak En Çok Asgari Ücretle Çalışan Şehirler Arasında Türkiye'de 4. Şehir! Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme! Türk-İş Başkanı'ndan açıklama geldi

Gaziantep Nüfus Olarak En Çok  Asgari  Ücretle Çalışan Şehirler Arasında Türkiye'de 4. Şehir!  Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme! Türk-İş Başkanı'ndan açıklama geldi
Gaziantep dahil Türkiye'de milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyor. Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü.

Asgari ücrete zamla ilgili kritik bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'nde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti.

ATALAY'DAN AÇIKLAMA
Görüşme sonrası Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan asgari ücretle ilgili açıklama geldi. Atalay açıklamasında "Bir rakam yok. Gündemde ne sorunlar varsa A’dan Z’ye konuşma imkanı bulduk. Güzel müspet bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanı 'ben her şeyin farkındayım' dedi. Bizim elimizdeki rakamlar onların elinde de var. Bakanımız çalışma yapıyor diye ifade etti. İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgi verirler." şeklinde konuştu.


Asgari ücrete ikinci kez zam yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmedi. Asgari ücret yılbaşında yüzde 50,5 zamla 4 bin 253 liraya yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" açıklaması yapmıştı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Son dakika: Asgari ücretliye zam formülleri! Gözler 4 Temmuz'da
Asgari ücrete yapılan zammın yüzde 73,5’e yükselen enflasyon karşısında erimesi ile asgari ücrete zam konusu, hem hükümet hem de muhalefet kanadında yer almaya devam ediyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Haziran'da yapılan Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda 3600 ek gösterge müjdesi verirken asgari ücret için de dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Yılbaşında, tüm çalışanların durumlarını ekonomide gelinen noktaya uygun şekilde gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız." diye konuşmuştu.


BAKAN BİLGİN'DEN 'TEMMUZ ZAMMI' AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada; ''Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır.'' demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.