İşte Gaziantep'te Konuşulan 180 Milyonluk İhalenin Detayları! Muhammen Bedeli 61 Milyon Olan İhale Nasıl 180 Milyon Oldu? Busem İhalesi Gaziantep'in Gündeminde

İşte Gaziantep'te Konuşulan 180 Milyonluk İhalenin Detayları! Muhammen Bedeli 61 Milyon Olan İhale Nasıl 180 Milyon Oldu? Busem İhalesi Gaziantep'in Gündeminde
Nizip Caddesi’ndeki ayakkabı üreticileri BUSEM’e taşınma ihalesi 60 milyon TL’den 180 milyon TL’ye çıktı.

180 MİLYON’LUK İHALE KONUŞULUYOR

Gaziantep’in ve Türkiye’nin en önemli plastik ayakkabı ve buna benzer üretim merkezi olan Nizip Caddesi’ndeki firmanların BUSEM’e taşınması için arsa ihalesi yapıldı. 61 milyon TL muhammen bedelle çıkılan ihale Mehmet Sarıbal’ın başkanı olduğu SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından satın alındı. 180 milyon 500 bin TL’ye alınırken yine rakip koopEratif olan SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi başkanı Murat Gün’de 180 milyon TL verince ihaleyi 500 bin TL ile kaybetmiş oldu. Gaziantep’te herkes Sarıbal’ın 61 milyon TL’lik yere neden 180 milyon 500 bin TL’ye satın aldığını konuşuyor.

Gaziantep'te 2016 yılından beri taşınmayı bekleyen Nizip Caddesi'nde bulunan ayakkabı ve terlik üreticilerinin beklediği ihale yapıldı. BUSEM Bölgesi’nde inşa edilecek olan Plastik Ayakkabıcılar Sitesi için yapılan ihaleye SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi katıldı.

61 MİLYON 970 BİN TL MUHAMMEN BEDEL

Nizip Caddesi’nde bulunan esnafın yıllardır beklediği ihale Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirildi. BUSEM bölgesi’nde 238 bin metrekare alana inşa edilecek olan Plastik Ayakkabıcılar Sitesi için 61 milyon 970 bin TL muhammen bedel ile ihale yapıldı.

SARIBAL VE GÜN TEKLİFLERİ SUNDU

SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adına Başkan Murat Gün, 62 milyon , SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin teklifi ise 65 milyon TL oldu. Her iki kooperatifin tekliflerinin okunmasının ardından açık artırma usulü ile ihale devam etti. İhalenin bir anda 180 milyon TL’yi geçmesi şaşkınlık yarattı.

RANT MI VAR?

Karşılıklı olarak fiyat artışlarının gerçekleştirilmesi sonrasında ihalede bedel 180 milyon TL’ye yükseldi. Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin 180 milyonluk teklifi son teklifi oldu. SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi 180 milyon 500 bin TL’lik teklifi üzerine Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ihaleden çekildi. 180 milyon 500 bin TL bedelle sona eren İhaleyi SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Başkan Mehmet Sarıbal kazandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.