Nizip Caddesi esnafı taşınacak! Busem ihalesi bugün

Nizip Caddesi esnafı taşınacak!  Busem ihalesi bugün
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Nizip Caddesi esnafına seçim öncesi verdiği taşınma sözü için ilk adım atıldı. Şahin'in riskli bölge ilan edilen Nizip Caddesi üreticilerine adına BUSEM'de ayrılan alan için ihale bugün gerçekleşecek.

Gaziantep'te 2016 yılından beri taşınmayı bekleyen Nizip Caddesi'nde bulunan ayakkabı ve terlik üreticilerinin beklediği gün geldi. Bir süredir, BUSEM'e taşınmayı bekleyen üreticiler bugün gerçekleşecek ihaleye odaklandı. Üreticiler adına BUSEM’de tahsis edilen bölge için bugün ihale gerçekleşecek. İhalenin ardından Nizip Caddesi üreticileri BUSEM’de kendilerine sözü verilen bölgeye taşınacak.

MUHAMMEN BEDELİ 61 MİLYON TL

15 Haziran Çarşamba günü(bugün) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encüment Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek Plastik Ayakkabıcılar Sitesi ihalesinin muhammen bedeli 61 milyon 970 bin lira olarak belirlendi. Sadece ayakkabı, terlik gibi ürünleri üreten imalatçı olduğuna dair belgeyi sunabilecek kooperatifler ihaleye katılabilecek. 238 bin 348 metrekare alan için en 200 üyesi olan kooperatifler müracaat edebilecek. İhale şartları arasında ihaleye katılacak kooperatiflerin en az 100’ünün Yaprak ve Çakmak Mahalleleri sınırları içerisinde faaliyet göstermesi gerekiyor. Bu üyelerinde Ticaret Odası, Sanayi Odası veya Esnaf Odası’ndan herhangi bir odaya kayıtlı olduğuna dair belge isteniyor.

TÜRKİYE VE DÜNYA PAZARINDAKİ PAYI ARTIRMASI BEKLENİYOR

2016 yılından bu yana ayakkabıcı esnafının BUSEM bölgesine taşınması için çaba gösteren SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin tek başına katılması beklenen ihalenin ardından Nizip Caddesi’nde bulunan üreticiler BUSEM’e taşınacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.