Gaziantepli Vatandaşlar İsyan Ediyor! Vatandaş “Akşam eve giderken baktığımız fiyat levhası sabah değişmiş oluyor." Akaryakıt Fiyat Levhaları Resmen Yaz-Boz Tahtası Oldu

Gaziantepli Vatandaşlar İsyan Ediyor! Vatandaş “Akşam eve giderken baktığımız fiyat levhası sabah değişmiş oluyor."  Akaryakıt  Fiyat Levhaları Resmen Yaz-Boz Tahtası Oldu
Bir yıl önce litresi 7.35 TL’den satılan dizelin fiyatı 4 kat artarak 28.15 TL’ye ulaşırken benzin fiyatı ise 7.87 TL’den 28.75 TL’ye yükseldi. Yeni zam söylentilerinin devam ettiği akaryakıt fiyatları sürücüleri zor durumda bırakırken bir çok vatandaş ise araçlarına binmek yerine toplu taşımayı tercih ettikleri kaydedildi.

Gün geçmiyorki akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam gelsin. Türkiye’de bu yıl içerisinde gelen akaryakıt zamları vatandaşları zor durumda bırakırken 2021 Haziran ayında 7.35 olan dizelin fiyatı şimdilerde 28.15 olurken ve mazotun litre fiyatının 30 TL’ye dayanması şaşkınlık yarattı. Sürücüler zamlardan dolayı şok üzerine şok yaşarkan bir çok kişi ise gelen zamlar üzerine araçlarına binmek yerine toplu taşımayı tercih ediyorlar. Akaryakıt istasyonlarına giden sürücüler istasyon yanında bulunan levhaları takip etmekte zorluk çektiklerini söylediler.

Geçtiğimiz yılın bu aylarında mazotun litre fiyatı 7.35 TL’den satılırken, benzin ise 7.87 TL’den satılıyordu. LPG ise geçtiğimiz yıl bu günlerde 3.95’ten satılıyordu. Aradan geçen bir yıl sonunda zamların ardı arkası kesilmezken hemen hemen hergün akaryakıta gelen zamların vatandaşları zor durumda bıraktığı görülüyor. Yeni zamın kapıya dayandığı şu günlerde mazotun 28.15 TL’den satıldığı benzinin ise 28.75 TL’den satılmaya devam ettiği bildirildi. Yeni gelecek olan zamlarla birlikte mazot ile benzinin 30 TL’yi geçmesi gündeme gelirken bu zamlar vatandaşı oldukça etkiledi. Bir yıl içerisinde gelen zamlar nedeniyle bir çok sürücü ise yaz boz tahtasına dönen fiyat levhasını gördüklerine şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Sürücüler, “Akşam eve giderken baktığımız fiyat levhası sabah değişmiş oluyor. Buna bir anlam veremiyoruz. Biran önce bu zamların önüne geçilmesi gerekiyor” ifadesini kullandılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.