Gaziantep'te şehirler arası otobüs bileti fiyatları uçak fiyatlarıyla yarışıyor. Evlerine dönmek isteyen öğrenciler ne yapacaklarını ŞAŞIRDI!!!

Gaziantep'te şehirler arası otobüs bileti fiyatları uçak fiyatlarıyla yarışıyor. Evlerine dönmek isteyen öğrenciler ne yapacaklarını ŞAŞIRDI!!!
Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar, şehirler arası ulaşımı da etkiledi. Gaziantep'te Şehirler arası ulaşım hizmeti sunan otobüs bilet fiyatları neredeyse uçak bilet fiyatlarına yaklaşırken, otobüs işletmeleri kontak kapatacak boyuta geldi. Öte yandan havayolu ile ulaşımda da fahiş oranda artış gerçekleşti.

Türkiye’nin en büyük ihracat ve sanayi kenti olan Gaziantep’te, şehirler arası ulaşımda sorunlar yaşanıyor. Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de akaryakıta gelen art arda gelen zamlar, otobüs firmalarını olumsuz etkiledi. Şehirler arası ulaşım hizmeti sunan firmalar, gelen zamların giderek artması sonrası kontak kapatma noktasına geldiklerini belirtirken, Köprü-otoyol geçiş ücretleri, otogarlardaki çıkış ücretleri, personel maliyeti ve vergiler de eklenince otobüs işletmelerinin gelirleri, giderlerini karşılayamaz hale geldi.

Bilet fiyatlarının yakıt giderlerini dahi karşılayamayacak boyutta olduğunu kaydeden Otobüs İşletmecileri, sorunlarına çözüm bekliyor.

VATANDAŞ BİLET FİYATLARINDAN DERTLİ
Otobüs işletmelerinin içinde bulunduğu durum böyle iken, şehirler arası ulaşım ile seyahat etmek isteyen vatandaş ise artan bilet fiyatları karşısında ne yapacağını bilemez duruma geldi. Pandemi döneminde başlayan ve devam eden fiyat artışları sonrası zor günler geçirdiklerini belirten vatandaşlar, otobüs bilet fiyatlarındaki artışın nedeniyle artık seyahat edemez duruma geldiklerini söylediler.

EN KISA MESAFEYE 130 TL
Vatandaşın sıkıntıları bu yönde olurken, Gaziantep Otogarı’ndan en kısa mesafe olan Adana’ya gidiş için ödenmesi gereken miktar, 130 TL ile 160 TL arasında değişiyor. Ankara’ya en düşük bilet fiyatı 330, İstanbul’a ise en düşük 430, en yüksek 450 TL ödeniyor.

UÇAK BİLET FİYATLARI DA ARTTI
Otobüs bilet fiyatlarındaki fahiş artış kadar Uçak bilet fiyatlarındaki artışlar da vatandaşın gündeminde. Art arda gelen zamlar sonrası uçak bilet fiyatlarında da artışa gidildi. Geçmiş yıllarda 1000 TL’ye kadar yükselene uçak bilet fiyatları, bazı uçuşlarda 3 bin 500 TL’nin üzerine çıktı.

Söz gelimi Gaziantep Havalimanından İstanbul’a yapılan uçuşlarda en düşük bilet fiyatı 685 TL oldu. En yüksek bilet fiyat bedeli ise 2 bin 83 TL. Gaziantep Havalimanından Ankara’ya yapılan seferlerde de bilet fiyatları yükseldi. 620 TL’den başlayan uçak bilet fiyatları 3300 TL’nin üzerine çıkıyor.

Otobüs ve uçak bilet fiyatlarında gelinen noktada ulaşımda yaşanan krizin de göstergesi olarak yorumlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.