Gaziantep’te “Avrat Pazarı” olarak da adlandırılan Tekstilciler Sokağı’nda in cin top oynuyor.

Gaziantep’te “Avrat Pazarı” olarak da adlandırılan Tekstilciler Sokağı’nda in cin top oynuyor.
Gaziantep’te “Avrat Pazarı” olarak da adlandırılan tekstil ürünlerinin üretildiği ve satıldığı Tekstilciler Sokağı’nda in cin top oynuyor. Sokak gibi dükkanların da boş olduğunu belirten esnaf, “Bu bilinmezlikte ne mal alabiliyoruz, ne mal satabiliyoruz.” Şeklinde konuşuyor.

Bir zamanların en yoğun alışveriş merkezlerinden biri olan, Gazianteplilerin  Avrat Pazarı olarak adlandırdığı Tekstilciler Sokağı’nda işler durmuş durumda. Normalde her zaman insan yoğunluğunun olduğu sokaklarda, esnaf dışında kimseyi görmek mümkün değil.

Günlerdir siftahsız kepenk kapattıklarını belirten çarşı esnafı, “ Gördüğünüz gibi, eskiden sokak böyle boş olur muydu? Gelenden gidenden başımızı alamazdık. Şimdi dükkanların önünde oturmuş, müşteri yolu gözlüyoruz. Ancak gelen giden yok.” Şeklinde konuştular.

SOKAK GİBİ DÜKKANLAR DA BOŞ

Boş olanın sadece sokak olmadığını belirten çarşı esnafı, “ Sokaklar boş olduğu gibi, dükkanlarımız da boş. Sattığımızın yerine koyamıyoruz. Daha doğrusu almaya cesaretimiz yok. Piyasa şartları böyle devam ettiği sürece, yapacağımız bir şey de yok. Sokak boş diyoruz ama müşteri de gelse, satacak malımız yok.

Artan maliyetler sonrası üretemez olduk. Enerji giderleri, işçi ücretleri altından kalkılamaz hale getirdi. Anlayacağınız, Avrat Pazarı’nda hem sokaklar bomboş, hem dükkanlar bomboş.” Yorumunu yaptılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.