Şekerin fiyatında oyun üzerine oyun oynuyorlar Ucuz şekerde de kuyruklar uzadıkça uzuyor

Şekerin fiyatında oyun üzerine oyun oynuyorlar  Ucuz şekerde de kuyruklar uzadıkça uzuyor

Gaziantep Nurdağı'nda piyasa fiyatı 100-120 lira arasında değişen fiyatlarla satılan 5 kiloluk paket şekerin 55.50 liraya satıldığı bir tanzim satış mağazasında uzun kuyruklar oluştu. Piyasadaki şeker azlığından dolayı fiyatlar artınca tanzim şatışa gidildi fakat bu sefer de kuyruklar oluşmaya başladı. Vatandaşlar pahalılıktan dolayı veryansın ederken 24 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak olan şeker ithalatı ile piyasadaki fiyatların biraz daha düşmesi bekleniyor.

Toz şekere olan talep giderek artarken piyasadaki mevcut fiyatlar vatandaşı zorluyor. Piyasadaki fiyatların çok altında ürünler satılarak vatandaşa ulaştırılmaya çalışılıyor ancak bu sefer de uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Gaziantep Nurdağı'ndaki bir tanzim satış mağazasında, piyasada 100 ila 120 lira arasında fiyatlarla satılan beş kiloluk toz şeker 55.50 liradan satışa sunulunca mağaza önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Vatandaşlar güneşin altında uzun bir süre toz şeker alabilmek için sırada bekledi. Tanzim satış mağazasına az sayıda ve ucuz fiyatta toz şeker geldiğini duyan vatandaşlar pazar günü tatil olmasına ve henüz mağaza açılmamasına rağmen sabahın erken saatlerinde mağaza önüne akın ettiler.
Şeker satışları her birinde 120 torba şeker olmak üzere toplamda 240 paket beş kiloluk şeker yaklaşık bir saat içerisinde tükendi. Mağaza görevlileri yoğun talepten dolayı her müşteriye en fazla birer paket satış yapabileceklerini belirtti. Vatandaşlar özellikle sosyal medya üzerinden yaşanan durumu sert bir şekilde eleştirirken yürütülen şeker politikalarına da tepki gösterdiler. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden "Üst üste gelen zamlar bütçemizi inanılmaz zorluyor. Tanzim satışlarında ise çok fazla kuyruk oluyor. Ayrıca gelen ürünler hemen tükeniyor. Sadece birer paketle satış sınırlandırılma yapılması bizleri zor durumda bırakıyor. Piyasada şeker arzı düşüklüğü var. Yürütülen yanlış uygulamalar sonucu şekerde dahi seneler sonra ilk kez ithalat yapmak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz günlerde açıklanan 400 bin ton toz şeker ithalatı için tarife kontejanı açılırken çok sayıda firma başvuruda bulunmaya başladı. Yapılacak olan ithalat sayesinde piyasadaki fiyatlarda belli oranlarda düşüş yaşanması bekleniyor. Şeker fiyatlarında artışın yaşanmasında, artan girdi maliyetleri ve kur artışlarına rağmen yetkililerin fiyat artışına gitmemesi, buna rağmen özel ve kooperatif kurumların şeker fiyatlarında artış gerçekleştirmesi sebep oldu. Piyasada oluşan arz açığının ithalat ile kapatılacağı belirtilirken sosyal medya üzerinden tepkiler gecikmedi. Sosyal medyada "Stoklarda 700 bin şeker olduğu söyleniyor. Bu durum şeker üreticisini zor durumda bırakır. Çiftçiler bu noktada yalnız bırakıldı. Büyük bir başı boşluğun sonucu olarak çeyrek asır sonra şeker ithalatıyla sonuçlandı" ifadeleriyle pek çok vatandaş ithalata tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.