Gaziantep’te kamuya iş yapan müteahhitler iflasın eşiğinde! Gaziantep'te 2022 yılı içerisinde yapılması beklenen kamu ihaleleri de çıkmaza girdi.

Gaziantep’te kamuya iş yapan müteahhitler iflasın eşiğinde! Gaziantep'te 2022 yılı içerisinde yapılması beklenen kamu ihaleleri de çıkmaza girdi.
İnşaat sektöründe yaşanan maliyet krizi, müteahhitleri etkilemeye devam ediyor. Artan maliyetler nedeniyle neredeyse iş yapamaz duruma gelen müteahhitler, maliyet artışlarına dur denilmesi konusunda çağrıda bulunuyor. Öte yandan çimento ve beton fiyatlarına geçtiğimiz zammın ardından bir zam da PVC ürünlerine yapıldı.

Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan sektörlerden biri olan inşaat sektöründe maliyet krizi yaşanıyor. 2021 yılında iyiden iyiye artan 2022 yılında ise derinleşen maliyet krizi nedeniyle müteahhitler ne yapacaklarını şaşırırken, maliyet artışlarına bağlı olarak konut fiyatları da arttı. Kamuya iş yapan müteahhitler ise artan maliyetlerin neden olduğu fiyat farklarının yeterli oranda ödenememesi nedeniyle iflasına eşiğine geldi.

MÜTEAHHİTLER ÇIKMAZDA!
Gaziantep’te kamuya iş yapan müteahhitler, inşaat maliyetlerine art arda gelen artışlardan dertli. Maliyetlerin kısa sürede yüzde 500’lere varan oranlarda artması nedeniyle zor günler geçiren kamu müteahhitleri duruma isyan ederken, 2022 yılı içerisinde yapılması beklenen kamu ihaleleri de çıkmaza girdi.

ÇİMENTO VE BETONA ZAM!
Ülke genelinde ve kentte manzara bu yönde olurken, çimento ve hazır beton fiyatlarına zam geldiği öğrenildi. Söz konusu zam doğrultusunda Çimentoda 100 TL, Hazır Betonda ise 50 TL arttı. Fiyat artışları karşısında bir kez daha maliyetleri artan müteahhitleri, duruma isyan etti.

İNŞAAT MALİYETLERİNE BİR ZAM DAHA!
İnşaat maliyetlerinde önemli bir kalem oluşturan PVC ürünlerine de zam geldi. Firmalardan yapılan yazılı açıklamada, ‘’Global tedarik krizi ve dövizdeki artışlar nedeniyle hammadde ve girdi maliyetlerinin O artmasına paralel olarak, fiyatlarımızı yeniden düzenleme ihtiyacı oluşmuştur. Bu ihtiyaç neticesinde beyaz profil fiyatlarına ortalama yüzde 4, lamine profil fiyatlarına ortalama yüzde 4 ve aksesuar ürünlerimizde de ortalama yüzde 4 oranlarında zam yapılması kararı alınmıştır’’ ifadeleri yer aldı.

Çimento ve beton fiyatlarına yapılan zamların ardından PVC ürünlerine yapılan zamlar, müteahhitlerin sıkıntılarının daha da artmasına, konut fiyatlarında yükselişlerin de devam etmesine neden olacak gibi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.