Gaziantep’te et karaborsa

Gaziantep’te et karaborsa
Gaziantep’te kırmızı et ve canlı hayvan fiyatlarına son günlerde bir zam daha geldi.

Kentte toptan et satışı yapan toptancılar hafta sonu et vermeyince kasaplar et bulmakta zorlanırken, vatandaşlar ise, sürekli artan fiyatlar karşısında isyan eder duruma geldi. Kırmızı et fiyatlarına gelen yeni zam hem esnafı hen vatandaşı zor duruma soktu. Et, yağ, ekmek, şeker gibi temel gıda maddelerine sürekli zam gelmesinden bıktığını söyleyen Gaziantepliler fiyatları her geçen gün vatandaşın ulaşılabilir seviyesinden uzaklaşan et ile ilgili de artık alamayacaklarını söylediler.

SATIŞLAR AZALSA DA ET BULUNAMIYOR 


Satışlar eskiye göre azalsa da birbiri ardına gelen zamlar nedeniyle tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Tedarikçilerin Gaziantep’te toptan et satan kasaplara ürün vermediği belirtildi. 
Ayrıca marketlerin kasap reyonu ise, vatandaşların artık en son uğradığı bölümlerden birisi olarak kaldı. Kasaplar, sürekli yapılan zamlar nedeniyle vatandaşların alım gücünün günden güne düştüğünü söyleyerek, doğru düzgün et satışı yapamadıklarından şikayet etti. Geçmişte kilolarca et sattıklarını söyleyen kasaplar, artık gelen müşterilerin 250 gramlık et aldığını söyledi.

KURBAN FİYATLARI NE OLACAK? 


Canlı koyun kilosu 56 TL’den 62 TL’ye yükselirken Kurban Bayramı’na doğru ise bu fiyatın 100 TL’yi bulabileceği iddia ediliyor. 

SON FİYATLAR ŞOKE ETTİ


İşte vatandaşı çileden çıkaran ve son 1 hafta içerisinde gelen zamlarla güncel fiyatlar şöyle:
Kuşbaşı: 180 TL’den 220 TL’ye yükseldi.
Kıyma: 140 TL’den 170 TL’ye yükseldi.
Kemikli et : 98 TL’den 110 TL’ye yükseldi.
Eskiden yoksulların yemeği olarak bilinen ciğer ise 105 TL’den 130 TL’ye yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.