Gaziantep’te günlük Korona Virüs vaka sayısı 20’nin altında...

Gaziantep’te günlük Korona Virüs vaka sayısı 20’nin altında...
Salgında iki yıl geride kaldı. Türkiye’de vaka sayıları 5 binin altına düştü. Gaziantep’te ise günlük vaka sayısının 20’nin altına düştüğü öğrenildi.

Bu süreçte pandeminin yükünü hafifleten acil durum hastaneleri şimdilerde boş. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Dr. Ersin Arslan Eğitim Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binasında bulunan ve Kovid 19 Pandemisi nedeniyle bir süredir hizmet veremeyen yeni doğan yoğun bakım ünitesinin tekrar hizmet vermeye başladığını duyurdu. Şubatın ilk haftasında pik noktasına ulaştıktan sonra yeniden düşüşe geçen koronavirüs vakaları, hastanelerde tedavi gören hasta sayılarını da büyük oranda azalttı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki kentteki son koronavirüs bilançosunu açıklayarak, "Gaziantep'te Kovid19 tamamen kontrol altında ve sadece 15 civarında yoğun bakım hastamız var" dedi. Kentteki vaka sayılarının da ciddi bir düşüş yaşadığını ve 9 ilçenin 6'sında vaka sayısının sıfır olduğunu söyleyen Tiryaki, grip hisseden vatandaşların omicron varyantını çok hafif şekilde atlattığını söyledi.

YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ YENİDEN AÇILDIĞI

Omicron varyantıyla şubatın ilk haftasında pik noktasına ulaştıktan sonra düşüşe geçen günlük vaka sayıları, Mart ayı itibarıyla başlayan hızlı azalış trendini sürdürüyor. Gaziantep'te günlük vaka sayısı 20'nin altına kadar düştü. Bu durum kentteki hastanelerin COVID-19 servislerinde tedavi gören hasta sayılarının da büyük oranda düşmesini sağladı. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Dr. Ersin Arslan Eğitim Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binasında bulunan ve Kovid 19 Pandemisi nedeniyle bir süredir hizmet veremeyen yeni doğan yoğun bakım ünitesinin tekrar hizmet vermeye başladığını duyurdu.

SALGIN KONTROL ALTINDA

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, koronavirüs salgını ile ilgili kentteki son durumu açıklayarak, salgınının tamamen kontrol altında olduğunu söyledi. Tiryaki, “Koronavirüs salgında Gaziantep olarak uzun zamandan beri kontrol altında gidiyoruz. Geçmişte vaka konusunda Türkiye ve dünyada salgının yoğun olduğu dönemlerde biz de ciddi artışlar yaşadık. Biz göreve geldikten sonra Gaziantep sadece bir kere pik seviyesini gördü, ancak sonrasında hiçbir zaman ciddi vaka artışlarımız olmadı. Hatta bu süreçte vaka sayısı bakımından çoğu zaman Türkiye'nin son 10 şehri arasında yer aldık. Şu anda da pandemi koşullarında ciddi bir rahatlama var. Rahat olmamıza rağmen bu pandeminin bütün dünyaya bir kişiden yayıldığını da unutmamak gerekiyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.