Japon Balığı Bakımı ve Özellikleri
Japon balığı bakımı ve özellikleri, Altın sazan "Altın Balık" olarak da bilinir. Yaklaşık 1800 yıldır yeryüzünde var olduklarına inanılan bu balıklar, akvaryum balık türlerinin en eskileri arasındadır. Sanılanın aksine güçlü hafızaları olan zeki hayvanlardır. 6 ay içinde her şeyi ezberleyebilirler. İnsanları tanırlar ve iletişim kurabilirler. Şaşırtıcı balıklardır ve çok sevimliler. Balıkların yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için doğru koşullara ve akvaryuma sahip olmaları önemlidir. Fenerlerin su seviyesi düşük ve çabuk kirleniyor. Kirlenmiş su balıkları kör eder. Japon balığı için 20-21 °C su sıcaklığı yeterlidir.
Özellikleri Nelerdir?
Dünya çapında Çin'in Japon Balığı olarak bilinir. Soğuk suda yaşayabilirler. Sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklıdırlar. Bunun dışında;
Erkek Japon balığı, dişi balıktan daha uzun bir kuyruğa sahiptir. Dişiler erkeklere göre daha uzun bir gövdeye ve daha şişkin bir karına sahiptir
Ömürleri yaklaşık 5 yıldır
Halklarına karşı saldırgan değillerdir. Ancak farklı akvaryum balığı türleri birbirleriyle saldırgan olabilir
Sanılanın aksine hafızaları saniyeler değil 6 aydır. Sonuç olarak, alışkanlıklar oluşturabilirler.
Zamanla insanlara alışabilir ve sosyalleşebilirler
Diğerlerinden daha büyük türler var
Kendilerinden küçük balıkları yemeye çalışırlar
Ölçekler oldukça yoğundur
Hem otçul hem etçildirler
Japon balığı için akvaryum suyunun balık başına 10 litre olması önemlidir. Bu miktarın altında yaşayabilirler ama balık başına 10 litre alan onları daha mutlu ve sağlıklı kılar. Aynı ortamda bulunan birçok Japon balığı yeterli oksijen tüketimini desteklemez. Balık sayısı arttıkça hava motoru ile hava desteği gerekir. Bu tür balıklar yedikleri zaman akvaryum kumunu da yerler.
Bakımı Nasıl Yapılır?
Japon balığı bakımı ve özellikleri, Akvaryum balıklarının en popüler türlerinden biri olan Japon balığı soğuk suda yaşayabilir ve akvaryumda ısıtılması gerekmez. Bu nedenle fenerlerde yaşayabileceğinize inanılır, ancak böyle kapalı bir alanda yaşamak hiçbir balık için sağlıklı değildir ve akvaryum balığı için çok sağlıksızdır. Su seviyesi düşükse su çabuk kirlenir. Bu balıklarda körlüğe neden olabilir. Isıya dayanıklı bir balık türüdür. Japon balığı olan bir akvaryumda ortalama 2021 derece su yeterlidir.
Japon balığı akvaryumunda balık başına 10 litre su bulunmalıdır. Japon balığı bakımı ve özellikleri, Japon balığı her zaman akvaryum kumu yer ve kumda yiyecek arar. Sonra tekrar ağızlarındaki kumu serbest bırakırlar. Bu nedenle akvaryum kumu seçerken keskin, yuvarlak veya ince taneli olmamasına dikkat edin. Akvaryum balıklarına kumdaki bu ilgi akvaryumlarda bitki yetiştirmeyi zorlaştırıyor. Kumdaki hareket bitkinin köklerine zarar verir. Kumla oynamak akvaryumun suyunu bulandırabileceğinden akvaryumun bir filtreye ihtiyacı vardır.
Fiyatları Ne Kadar?
Japon balığı fiyatları değişkendir. Türlerine göre, boylarına göre değişmek tektedir. Yavru bir Japon balığının yetişken bir Japon balıkla fiyatı aynı değildir. Torba gözlü, kelebek kuyruk, aslanbaş, altınbaş, panda, teleskop, inci gövde gibi farklı türde Japon balıkları bulunur. Bu türlerinde fiyatları aynı değildirler. 2022 yılı japon balığı ortalama fiyatları 10 lira ile 200 lira arasındadır .
Hangi Yemi Yer?
Japon balığı bakımı ve özellikleri, Japon balığı için özel yemler piyasada mevcuttur. Bu balıklar kendilerini tok hissetmezler. Bu nedenle Japon balıklarının kontrollü bir şekilde beslenmesi gerekir. Bu nedenle beslenme süresini ayarlamanız ve bu programa göre hareket etmeniz gerekmektedir. Diğer birçok akvaryum balığından daha iri olduğundan toz halinde beslenmeye uygun değildir. Aynı yemeği yemekten sıkılabilirler.
Bu nedenle diğer kuru gıdaları da deneyebilirsiniz. Bu balıkların canlı balıkları haftada bir beslenebilir veya ıspanak, bezelye ve brokoli gibi akvaryum balığı sebzelerle beslenebilir. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce kaynatıp doğramayı unutmayın. Akvaryumdaki küçük balıklar da akvaryum balığı ile beslenir. Japon balığı bakımı ve özellikleri Japon balığı hem otçul hem de etoburdur. Bu nedenle akvaryum balığı beslenirken canlı yem kullanılması tavsiye edilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.