GAZİANTEP VALİLİĞİ AÇIKLADI! İŞTE GAZİANTEP'İ ZEHİRLEYEN O 11 FİRMA

GAZİANTEP VALİLİĞİ AÇIKLADI! İŞTE GAZİANTEP'İ ZEHİRLEYEN O 11 FİRMA
Türkiye'nin 81 ilinde Gıda Güvenliğine yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan denetimler kapsamında Gaziantep'te halkı yanıltan ve tağşiş yaptığı tespit edilen 11 işletme açıklandı.

Türkiye'nin 81 ilinde Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla başlatılan Gıda Güvenliğine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde Gaziantep'te halkı yanıltan ve tağşiş yaptığı tespit edilen 11 işletme açıklandı. Halkın sağlığını tehdit eden veya taklit-tağşiş yapan firmalar anlık olarak Gıda Kamuoyu Duyuru Sisteminde https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden takip edilebilmektedir.

Gaziantep'te halkı yanıltan işletmeler şöyle;

1-Kale Fıstıkçılık-Ramazan AYDIN (Zeytinyağında Sudan boyası tespiti)

2-Goodex Gıda İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti. (Zeytinyağında tohum yağları karıştırılması Ayçiçek yağı gibi..)

3-Muhittinoğlu Süt ve Süt Ürünleri Hayvancılık ve Gıda Ticaret Ltd.Şti. (Yoğurtta nişasta tespiti)

4-Muksit Gıda İnş.Petrol Tur.Nak.İth.İhr.Ltd.Şti. (Yoğurtta nişasta tespiti)

5-Şanlı Turan Gıda-Osman TURAN (Tamamen Koyun sütü içerdiği beyan edilen Sadeyağda inek sütü tespiti)

6-Adarsan Gıda A.Ş. (Balda taklit veya tağşiş tespiti)

7-Hejjo Gıda İnş.Teks.İth.İhr.San. ve Tic.Ltd.Şti. (Bitkisel yağda Sudan boyası tespiti)

8-Ahmet Çavuşoğlu Biberleri-Ökkaş YILDIRIM (İsotta Sudan boyası tespiti)

9-Şafaksan Baharat Gıda ve Tarım Ürn. San.Ltd.Şti. (Sumakta Sudan boyası tespiti)

10-Özkayalar Baharat Gıda Kimyevi Maddeler Teks.San. ve Tic.Ltd.Şti. (Sumakta Sudan boyası tespiti)

11-Alpsan Baharat-Murat ALPDOĞAN (Sumakta Gıda boyası tespiti)

Gaziantep İl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; ''Rutin denetimlerin yanı sıra taklit tağşiş şüphesi bulunan ürünleri üreten sektörlere yönelik denetimler sıklaştırılarak devam etmektedir. Bu firmalara ait olan taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünler Mülkiyeti Kamuya geçirilerek imha edilmektedir. İlimiz gıda kontrol görevlilerince; 0530 843 5252 nolu whatsapp ihbar hattımıza, Alo 174 Gıda Hattına ve sosyal medya hesaplarımıza gelen ihbar ve şikayetler mesai mefhumu gözetilmeksizin en kısa sürede değerlendirilerek gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır. “Sahte zeytinyağı üretimiyle mücadele” kapsamında gece denetimleri de dâhil olmak üzere, zeytinyağı sıkım tesisleri ve yağ dolum tesisleri sıklıkla denetlenmektedir. Bu kapsamda baskısız tenekelere pamuk yağı dolumu yaparak zeytinyağı adı altında piyasaya arz eden dolum tesislerinden 4 tanesi mühürlenerek üretim faaliyetleri durdurulmuştur.'' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Gastronomi şehri olan Gaziantep'in tanıtımı açısından önemli bir konuma sahip olan baharat sektöründe de taklit tağşiş şüphesi bulunan ürünlere yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklamasına şöyle devam etti;

'' Yaptığımız denetimlerde pul biber ürününe domates posası, sumak ürününe buğday kepeği, fındık zarı, kırmızı havuç posası gibi atıkların hile amaçlı katıldığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda 2023 ve 2024 yılı içerisinde yazılan idari para cezalarının büyük kısmı bu sektördeki işletmelere uygulanmıştır. Bununla birlikte işletmelerde piyasaya arz edilmek üzere üretilmiş 2023 yılında 100, 2024 yılında ise 200 tonu aşkın sahte baharat ürünlerinin imhaları gerçekleştirilmiştir. Bilinmelidir ki ‘’Güvenilir Gıda Sağlıklı Geleceğin’’ teminatıdır. Bu sebeple Halk sağlığına kast eden firma ve şahıslara yönelik denetimlerimiz devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan dileğimiz etiketsiz, ambalajsız ürünlerden uzak durmaları, satın aldıkları ürünlerin etiketlerini- son tüketim tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri yani Gıda Etiketi Okur-Yazarlığı konusunda bilinçli olmalarıdır. Bizlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak işini layıkıyla yapan firmalarımızın her zaman yanında olduğumuzun, hileye başvuran ve taklit tağşişli ürün üretenlerin peşinde olduğumuzu, gece gündüz baskın yapabileceğimizin bilinmesini isteriz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.