GAZİANTEP'İ TÜRKİYE VE DÜNYA KINADI!

GAZİANTEP'İ TÜRKİYE VE DÜNYA KINADI!
Gaziantep'te yaklaşık 100 yaşında olan ve Dünyada Şöbiyeti icat eden ünlü baklavacı Zeki İnal’ın cenazesinde protokolden hiç kimse yoktu.

ASIRLIK BAKLAVACIYA PROTOKOL AYIBI

Dünyanın ve Türkiye’nin en ünlü baklavacısı olan birçok gurmelerin uğrak yeri olan ve baklavada şöbiyeti icat eden isim olarak bilinen, 13 yaşından bu yana baklavacılık yapan Zeki İnal, 95 yaşında hayatını kaybederken, cenazesinde protokolden hiç kimsenin bulunmaması üzüntü ile karşılandı.

ekran-resmi-2024-10-15-21-12-01.png

Bir asırdan bu yana yaşayan Baklavacı Zeki İnal’ın 2 oğlundan biri İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Makine Bölümünü diğer oğlu da yine İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmalarına rağmen babalarının mesleğini devam ettirdiklerini, Ünlü Gurme ve aynı zamanda Televizyon Programcısı olan Vedat Milor ile program yapan merhum Zeki İnal, şöbiyeti kendisinin icat ettiğini ve dünya markası haline getirdiği ifade edildi.

Ünlü Gurme Vedat Milor, Zeki İnal’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ve böyle ünlü baklavacıların bir daha gelmeyeceğini ileri sürdüğü söylendi.

ekran-resmi-2024-10-15-21-13-02.png

TAZİYELER 121 NOLU TAZİYE EVİNDE

Asırlık Baklavacı Zeki İnal’ın cenazesi ikindi namazına müteakip kalabalık bir topluluk tarafından kaldırılarak Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Merhum Zeki İnal’ın taziyelerini Topçuoğlu Camiindeki 121 nolu Taziye evinde ailesi ve yakınları kabul edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.