Gaziantep'te öğrenenler nüfus müdürlüğüne koşuyor: Tamamen ücretsiz

Gaziantep'te öğrenenler nüfus müdürlüğüne koşuyor: Tamamen ücretsiz
Dört yıldır yürürlükte olan ve vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan ehliyet ve kimlik birleştirme uygulaması hakkında Gaziantep'te birçok kişi hala bilgi sahibi değil. Artık nüfus müdürlüklerinde yalnızca 5 dakikada tamamlanabilecek

2016 yılında yürürlüğe giren yeni tip sürücü belgeleri ile yeni nesil kimlik kartları, hükümetin son dönemde yaptığı uyarılarla vatandaşların daha çok dikkatini çekmeye başladı. İçişleri Bakanlığı'nın belirttiğine göre, 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren eski kimlikler ve eski nesil sürücü belgeleri artık kullanılamayacak. Bakanlık, bu tarihten önce tüm vatandaşların kimlik yenileme işlemlerini tamamlamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ancak nüfus müdürlüklerine giderek kimliklerini yeniletme işlemi yapan vatandaşların birçoğunun, ehliyet bilgilerinin kimlik kartlarına tanımlandığı bu uygulamadan habersiz olduğu görüldü.

EHLİYET BİLGİLERİ KİMLİK KARTLARINA TANIMLANIYOR

4 yıl önce yürürlüğe giren ancak beklenen ilgiyi görmeyen uygulama, çok sayıda sürücünün hala ayrı bir ehliyet kartı taşımayı tercih etmesine neden oluyor. İçişleri Bakanlığı vatandaşlara yaptığı çağrılarda, ehliyet bilgilerini kimlik kartlarına tanımlayabileceklerini ve böylece tek bir kartla tüm işlemlerini halledebileceklerini vurguluyor. Bu işlemin basitliği üzerinde durularak daha fazla kişinin bu uygulamadan yararlanması teşvik ediliyor.

BİRLEŞTİRME İŞLEMİ 5 DAKİKADA TAMAMLANIYOR

Bu uygulama hakkında daha fazla vatandaşın bilgi sahibi olmasının ardından, sürecin nasıl işleyeceği konusu da merak konusu haline geldi. İçişleri Bakanlığı'nın web sitesinde yayınlanan bilgilere göre, kartlarını birleştirmek isteyen vatandaşlar birkaç basit adımı takip ederek işlemlerini tamamlayabiliyorlar.

Öncelikle, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün randevu sayfasından bir randevu almak gerekiyor. Yeni tip kimlik ve ehliyet sahipleri için birleştirme işlemi ücretsizken, yeni bir nüfus kimliği almak isteyen vatandaşların 37 TL kimlik ücretini ödemeleri ve gerekli belgelerle başvuruda bulunmaları gerekiyor. Birleştirme işlemi yalnızca yeni nesil kimlik ve ehliyetler için geçerli olduğundan, eski tip belgelere sahip vatandaşların önce yeni nesil kimlik alması şartı bulunuyor. Bu haberle bilgilendirme yapan İçişleri Bakanlığı, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak bu uygulamanın önemini bir kez daha vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.