Gaziantep Barosu'nda Av. Melihşah Korkmaz Rüzgarı

Gaziantep Barosu'nda Av. Melihşah Korkmaz Rüzgarı
Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Melikşah Korkmaz, baro seçimleri öncesinde düzenlenen bir toplantıda projelerini ve ekibini avukatların huzurunda tanıttı. Gaziantep Barosu Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya avukatlar yoğun ilgi gösterdi

Gaziantep Barosu Hizmet Binası'nda yapılan ve birçok avukatın katılım gösterdiği etkinlikte "Beyaz Liste" adı altında anılan tanıtım toplantısında, Av. Melikşah Korkmaz'ın yönetim, denetim, disiplin ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri kamuoyuna sunuldu.

ekran-resmi-2024-09-12-11-10-18.png

Gaziantep Barosu Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ‘Beyaz Liste’ Tanıtım Toplantısında konuşan Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Melikşah Korkmaz, ‘’Hedefimiz öncü Baro’ diyerek, avukatlardan Beyaz Listeye destek istedi. ‘Cesaretli olan, dayanıklı olan insanların yanında duralım. Gaziantep Barosunun en güzel günlerinin önümüzde olduğuna inanan Beyaz Liste'ye oy verelim’ ifadelerini kullanan Korkmaz’ın, projeleri avukatlar tarafından tam not aldı. Korkmaz, projelerini anlattıktan sonra Yönetim, Denetim, Disiplin ve Türkiye Barolar Birliği Delegelerini tanıttı.

ekran-resmi-2024-09-12-10-49-15.png

Yolculuğun 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Demokrasi Meydanı’nda başladığını hatırlatan Korkmaz, ‘’Demokrasiye, hukuka, adalete olan inancımız sarsılmaz kaleler gibidir. Bu yolculuk, mesleğinin başında ekonomik sıkıntı yaşayan genç meslektaş içindir. Haksız olarak şikayet edilen meslektaş içindir. Haciz mahallinde, adliyede, karakolda ve tüm kamu kurumlarında şiddet gören meslektaş içindir. Geçinemeyen ve bunun sonucunda intihar eden meslektaşım içindir. Hayatın her alanında mesleğin onurunu korumak içindir’’ ifadelerini kullandı. Korkmaz, ‘’Meslektaşlarım ülkemizde artan giderlere karşı iyi işler yaratacak fikirlere ve bilgi birikimine sahip bir baroyu ve yönetimini hak ediyorsunuz. Bunu yapacak bilgi ve tecrübeye beyaz liste olarak sahip olduğumuza kesinlikle kaniyim. Bu yüzden yapılabilecekleri yapmak adına bir program hazırladık. CMK'da daha iyi işler, Adli Yardımda daha iyi işler, projelerde daha iyi işler, AB fonlarında ufkumuzu açacak işler, Avukata gelir getirecek işler’’ açıklamasını yaptı. Ülkemizde yaşanan ekonomik buhrandan avukatların en sert şekilde etkilendiğini hatırlatan Korkmaz, ‘’Avukatlık mesleği tıpkı eskiden olduğu gibi dayanacak, direnecek ve zenginleşecek. Bunu sağlamanın en önemli koşulu ise ücret tarifesini her meslektaşın uygulamasından geçer. Her meslektaşım her dosyaya farklı tarife uygularsa üç kuruşa avukat çalıştırdım diyen vatandaşlar yaratmış oluruz. Önce bizler dik durmalı tarifenin altında iş almamalıyız. Hayal ürünü tavsiye niteliğinde ücret tarifesi yayınlamadan meslektaşın ekonomik sorunlarını çözmek için adımlar atacağız’’ şeklinde konuştu.

ekran-resmi-2024-09-12-11-12-11.png

‘En büyük öncelikli görevlerimizden biri genç avukatları iş sahibi yapmaktır’ ifadelerini kullanan Korkmaz, ‘’Akıllıca ve cesurca yüzleşirsek bu çözülemez bir sorun değildir. Aynı durum Stajyer meslektaşlarımız için de geçerli. Kendilerine staj yapacak ofis dahi bulamayan, Baronun staj eğitim derslerinden başka ne adliyede ne de bir Avukat ofisinde mesleki tecrübe aktarılmayan birçok stajyerimiz bulunuyor. Bu sebeple Baronun temel görevlerinden biri de Avukatlık Kanunu’nu uygulayarak onları staj yapacakları ofislere yönlendirmektir’’ dedi. Korkmaz, ‘’Her şey taleple başlar" mantığı ile; meslek alanlarımızı genişletebilecek, biz avukatları başka ne iş yapabiliriz arayışına sokmayacak, biz avukatlara en verimli döneminde artık mesleği bırakmayı düşünüyorum dedirttirmeyecek, yurt dışında İngiltere'de olduğu gibi Ülkemizde de "Avukat Zorunluluğu" getirtmek için çalışabilecek, tüm ticari işletmelere avukat zorunluluğu getirtebilecek, adil yargılanma hakkının, ekmek gibi su gibi bir hak olduğu bilinci ile KDV ve STOPAJI vs. yasal kesintileri minimum düzeye indirtebilecek, bir Baro olmak hedefindeyiz’’ diye konuştu. ‘’ Seçimlerden sonra kişisel egoları ve çekişmeleri bir yana bırakabilecek, Baroya ve dolayısıyla mesleğe katkı sağlayabileceklere avukat nezaketi ile öncelik verebilecek, değerli meslek üstatlarını görmezden gelmeyecek, başka gruptan aday olsa da seçilince dışlamayacak, onları sağladıkları fayda sebebiyle onure edebilecek, TBB'ye Gaziantep Barosunu en iyi şekilde temsil edebilecek delegeleri seçebilecek bir ‘BARO’ olmak istiyoruz’’ ifadelerine yer verdi.ekran-resmi-2024-09-12-10-49-44.png

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.