Gaziantep'te Mangal Hasreti Son Buluyor: Ormanlara Giriş Yasağı 29 Eylül'de Kalkıyor!

Gaziantep'te Mangal Hasreti Son Buluyor: Ormanlara Giriş Yasağı 29 Eylül'de Kalkıyor!
Gaziantep Valiliği, orman yangınları ile mücadele doğrultusunda bazı tedbirler almış ve bu çerçevede tüm ormanlık alanlara girişleri sınırlamıştı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklama, bu önlemlerin bir kısmının yakında gevşetileceğini haber verdi.

Gaziantep'te özellikle piknikçilerin gözde noktalarından Dülükbaba Tabiat Parkı, Burç Hayvanat Bahçesi Tabiat Parkı ve benzeri bölgelerde şu anda mangal yapmak ve ateş yakmak yasakken, bu yerlere girişler serbest durumda.

29 EYLÜL DENMİŞTİ!

Gaziantep Valiği tarafından en son yapılan açıklamada:: "Valiliğimiz tarafından alınan ilave tedbirler ve meteorolojik veriler göz önünde bulundurularak, ormanlarımıza zarar vermemek adına belirli doğal park alanlarına girişler serbest bırakılmıştır. Ancak şehrimiz sınırları içindeki diğer tüm ormanlık alanlara girişler 15 Haziran 2024'ten itibaren 29 Eylül 2024 tarihine kadar yasaklanmıştır." Buna göre, Gaziantep'te piknik ve mangal tutkunlarına müjdeli haber, mangal yasağının 29 Eylül tarihinde kaldırılmasıyla birlikte geliyor. Bu yasağın sona ermesiyle vatandaşların, doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri, yaklaşan sonbahar mevsiminin tadını çıkarabilecekleri ifade ediliyor.

Kaynak:Turgay Çalışkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.