Gaziantep’te Bir İlk: 'Fındık Yetiştirildi'

Gaziantep’te Bir İlk: 'Fındık Yetiştirildi'
Gaziantep'te bir öğretmen ve öğrencileri, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerini gözler önüne seren bir başarıya imza attı.

Gaziantep'te bir öğretmen ve öğrencileri, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerini gözler önüne seren çarpıcı bir başarıya imza attı. Yildizhaber.com.tr'de yer alan habere göre; Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Elife Haksever liderliğindeki öğrenciler, "Başarının Doğası" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Giresun fındığını Güneydoğu Anadolu'nun Kilis Polateli ilçesi Taşlıalan köyünde başarıyla yetiştirdi.


Geçtiğimiz yıllarda görme engelli öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri tohum bombası projesiyle dikkat çeken Haksever ve öğrencileri, bu kez de fındık yetiştirerek tarımsal çeşitliliğe önemli bir katkı sağladı. Haksever, "Tohumların açtığı yerde umutlar da yeşerir" diyerek projenin amacını özetledi.


İklim Değişikliği ve Tarımın Geleceği

Bu başarılı proje, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerini ve yeni yetiştirme alanlarının ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Karadeniz'in sembolü haline gelen fındık, artık Güneydoğu Anadolu gibi farklı iklimlerde de yetiştirilebiliyor.Bu durum, Türkiye'nin tarımsal çeşitliliğini artırırken, aynı zamanda iklim değişikliğine karşı daha dirençli bir tarım sistemine geçişin mümkün olduğunu da kanıtlıyor.

Kaynak:yildizhaber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.