Gaziantep'te ZEHİRLİ SARIKIZ BÖCEK ALARMI! Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşlar DİKKAT

Gaziantep'te ZEHİRLİ SARIKIZ  BÖCEK ALARMI! Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş'ta  yaşayan vatandaşlar DİKKAT
Gaziantep ve bölge'de çıkan ve oldukça güçlü bir zehre sahip olan hayvan, bölge halkı arasında endişe yaratmış durumda. Özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşların da dikkatli olmaları gerektiği konusunda yetkili

Hakkari'de ortaya çıkan bir hayvan, güçlü zehri nedeniyle panik yarattı. Özellikle gece saat 04.30 sularında evlerde aktif hale geldiği bilinen hayvanla ilgili komşu iller Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Şırnak, Van'a da uyarı verildi. Bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın da hayvana karşı dikkatli olması tavsiye edildi

ekran-resmi-2024-07-17-22-41-32.png


Bu etobur ve zehirli hayvanın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilk kez Nevzat Yılmaz isimli bir vatandaş tarafından görüldüğü belirtiliyor.

ekran-resmi-2024-07-17-22-38-56.png

olarak da bilinen etçil hayvan, Yüksekova'nın Dize Mahallesi'nde ortaya çıktı. Bu duruma şahit olan Yılmaz, çocuklarının güvenliği için endişelenerek yetkililere başvurdu ve ilaçlama yapılmasını talep etti. Öte yandan, evinin bahçesinde rastladığı canlıyı bir kavanoza koyarak cep telefonu kamerasıyla kaydeden Yılmaz, bu görüntüleri daha sonra yetkililere de iletti.

ekran-resmi-2024-07-17-22-39-13.png

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ NEREDE YAŞAR?

Sarıkız örümcekleri, özellikle Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak bulunurlar. Ayrıca Suriye, Irak, İran ve Kafkasya bölgelerinde de yaşadıkları bilinmektedir. Bu örümcekler, genellikle kırsal alanlarda, çalılık ve ormanlık arazilerde yaşarlar. Sıcak ve kurak iklimleri tercih ederler ve genellikle taşlar, ağaç kabukları veya bitkilerin yaprakları üzerinde örümcek ağları kurarlar.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ ZEHİRLİ Mİ?

Zehirli olan ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan 'sarıkız örümceği' 13 santimetreye kadar uzunluğa ulaşabildiği ve 1 metre yükseğe zıplayabildiği belirtildi. Zehriyle bir insanı öldürebilen örümceğin, özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ile beslendiği biliniyor.

Bu nedenle, #Gaziantep başta olmak üzere söz konusu illerde yaşayan kişilerin dikkatli olmaları büyük önem taşımaktadır.

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.