Gaziantep Nüfus Müdürlüğü'nde BÜYÜK DEĞİŞİM

Gaziantep Nüfus Müdürlüğü'nde BÜYÜK DEĞİŞİM
Gaziantep Valiliği, Şahinbey ve Şehitkamil Nüfus Müdürlüklerindeki işlem süreçlerini iyileştirmek amacıyla yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. İşte ayrıntılar...

Vatandaşların hem randevu aldıkları hem de numaramatik sistemlerinden sıra beklemek zorunda kaldıkları yönündeki sorular üzerine yapılan açıklamada, numaramatik sıra sisteminin sadece randevusu olan vatandaşlara hizmet verdiği ve işlemlerin süresine göre en az beklemeyi sağlamak amacıyla kullanıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Numaramatik sıra sistemi, işlemlerin süresine göre vatandaşlarımızın en az bekleyecekleri şekilde planlama yapmak için kullanılmaktadır. Bu sayede bazı işlemler 3 dakikada tamamlanırken, bazıları 15 dakikadan fazla sürebilmekte, bu da genel randevu işlem sürelerinde sapmalara yol açabilmekte ve vatandaşlarımızı mağdur edebilmektedir," ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, vatandaşların numaramatiklerde sıra beklememesi için cep telefonlarından kullanılabilecek bir barkodlu teyit sistemi uygulamasının devreye alındığı duyuruldu. Bu sistemle, vatandaşların işlemleri için daha hızlı ve verimli bir şekilde sıra alabilmeleri sağlanacak. Valilik, barkodlu teyit sistemini kullanamayacak vatandaşlar için de numaramatik sayılarının artırılacağını bildirdi.

Bu yeni düzenlemeler, Şahinbey ve Şehitkamil Nüfus Müdürlüklerindeki işlem sürelerini daha verimli hale getirerek, vatandaşların memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Gaziantep Valiliği, sürecin daha da iyileştirilmesi için gelen geri bildirimlere açık olduğunu vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.