Gaziantep'te Ehliyeti Olanlar Dikkat! Ehliyetiniz İPTAL OLABİLİR

Gaziantep'te Ehliyeti Olanlar Dikkat! Ehliyetiniz İPTAL OLABİLİR
Gaziantep'te, ehliyet yenileme için son tarih olan 31 Aralık 2024'e kadar binlerce sürücünün henüz başvuru yapmadığı belirtildi.

Ehliyet yenileme süresi İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2022'den 31 Aralık 2024'e uzatılmıştı. Bu tarihe kadar yapılmayan başvurular sonucunda, Gaziantep'te eski tip ehliyet sahipleri için belirlenen 15 TL olan yenileme bedeli artacak. 2025 yılının ilk gününden itibaren, yenileme işlemini yapacak olan sürücülerin mevcut harç, değerli kağıt bedeli ve vakıf payı bedelini tam olarak ödemeleri gerekirken, bu tutarın 2024 yılında B sınıfı ehliyet için belirlenen bedelin üzerinde, yaklaşık 5 bin 165 TL olduğu bildirildi. 2025'te ne kadar ödenmesi gerekeceği ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.


ZAMANINDA BAŞVURMAZSANIZ EHLİYETİNİZ İPTAL OLUR

Zamanında başvuru yapılmayan ehliyetlerin geçersiz sayılacağını ve bunun araç kullanırken yaptırımlara yol açabileceğini belirten yetkililer, akabinde başvuruları erkenden yapılmasını öneriyorlar. Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulamalar veya "nvi.gov.tr" websitesi üzerinden randevu alıp, gerekli belgelerle birlikte nüfus müdürlüklerine başvuran sürücülerin belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılıp PTT vasıtasıyla adreslerine ulaştırılıyor.

GEREKEN BELGELER

Ehliyet yenilemek için gereken belgeler arasında eski ehliyetin ibrazı, 15 TL'lik başvuru ücreti, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf ve MERNİS'te kayıtlı açık adres bulunuyor. Herhangi bir ekstra işlem yapmaya gerek kalmadan, sürücüler belgelerini istedikleri adrese teslim alabiliyorlar.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.