Gaziantep'te Bu cadde BUNDAN SONRA 'SURİYELİLERİN' YETER!

Gaziantep'te Bu cadde BUNDAN SONRA 'SURİYELİLERİN' YETER!
Antep denince önce İnglizlere sonra Fransızlar karŞI DİRENEN şehir GAZİANTEP sanayisiyle artık mülteci ağırlığını tam manada hissediyor; Gaziantep'in İnönü caddesi'nden yansıtılan video bu hale damga vurdu!

Gaziantep'te yıkılan Ersin Aslan Devlet Hastanesi'nden başlayıp, Gaziantep Lisesi'ne uzanan cadde İnönü Caddesi'dir. Bilmeyen yok. Ancak İnönü Caddesi artık bildiğiniz İnönü caddesi değil. Gaziantepliler hijyen ve güvenlik nedeniyle buradan mümkün olduğu kadar uzak duruyor.

Bunun nedenini ise bir okurumuzun çekip attığı videodan anlamak gayet mümkün. Gaziantepliler bu caddeye 'Suriyeli Gettosu' diyor. Mecbur olmayan geçmiyor. Geçen ya nefesini tutuyor ya da maske takıyor. Cadde tamamen, Amerikan filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz eski Harlem sokaklarını andırıyor. Her yer çöp ve pislik içinde. Caddeye girdiğiniz anda garip ve hoş olmayan bir koku size eşlik ediyor. Her köşe başında toplanmış birkaç gencin bakışlarından ürkmemek mümkün değil. Elbette bu caddede her gün adam kesmiyorlar. Her geçeni taciz etmiyorlar. Ancak etrafın pisliği, kasveti, çete havasında gezen gençlerin bakışları her an birşey olacak hissi ve tedirginliği yaşatıyor.

Gaziantepliler bu cadde için "Ya adam edilsin ya da rahmetli İnönü'nün ismi tabelalardan çıkarılsın. Böyle pis bir yer İnönü ismini taşımayı hak etmiyor. Ne zaman buradan geçsek nefes almaya korkuyoruz. Buraya giren enfeksiyon kapmadan çıkarsa mucize olur" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.