Gaziantep'te Fahiş Fiyata Ürün Satan İş Yerlerine Ceza Yağdı

Gaziantep'te Fahiş Fiyata Ürün Satan İş Yerlerine Ceza Yağdı
Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, pastane, restaurant ve cafelerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiket ve fahiş fiyat artışı denetimi yaptı.

Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, bazı iş yerlerinde masada etiket olmadığı için ceza kestiklerini belirtti. Denetimlerde, fiyat etiketlerinde görülen aykırılıkların tespitini yaptıklarını belirten İncesoy, söz konusu aykırılıklar incelenmek üzere Ankara'da haksız fiyat değerlendirme kuruluna sevk ettiklerini söyledi.

Yaklaşık 50 iş yerinin denetlendiğini vurgulayan İncesoy şu ifadelere yer verdi: ''Bugün pastane cafe lokantalarda bir kerede ve masalarda etiket denetimi yaptık bazı yerlerde etiketleri olmadığı için ceza yazdık. Bir pastaneyi 350 gram bageti 60 liraya sattığı için akses fiyat artışından dolayı Ankara'da haksız fiyat değerlendirme kuruluna sevk ettik.

50'ye yakın esnaf denetimi yapıldı. Eksik olanlar uyarıldı. Küsgette denetim yapıldı. Bir pastanede ekmeği fahiş fiyatına sattığından listesini de çok küçük yazılarla görülmediğinden dolayı işlem yaptık. Şu ana kadar 10 iş yerine etiketleri olmadığından dolayı işlem yapıldı.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum