Türkiye'de Şiddetli Depremler Can Aldı, Kentler Yok Oldu! Gaziantep’te 56 bin kişi konteynerde yaşıyor

Türkiye'de Şiddetli Depremler Can Aldı, Kentler Yok Oldu! Gaziantep’te 56 bin kişi konteynerde yaşıyor
Türkiye'nin güneydoğu bölgelerini sarsan depremler, 6 Şubat 2023 tarihinde önce sabah saatlerinde 7,7 ve ardından öğleden sonra 7,6 büyüklüğünde gerçekleşti. Bu büyük sarsıntılar birçok kenti harabeye çevirdi.

Gaziantep başta olmak üzere, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Elazığ gibi pek çok şehir deprem yüzünden büyük yıkıma uğradı. Özellikle Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, depremden en fazla zarar gören bölgeler arasında yer aldı. Ülke genelini yas içerisinde bırakan bu felaket sonucunda Gaziantep'te 3 bin 945 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı; on binlerce kişi ise yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.



10 BİN KONUT TAMAMLANMAK ÜZERE

Gaziantep'te meydana gelen depremin etkisiyle 25 bin bina kullanılamaz hale gelirken, yüz binlerce insan evsiz kaldı. Evlerini kaybeden 56 bin kişi, ilk olarak çadırlarda barındı, ardından konteynerlere geçiş yaptı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber'in yaptığı açıklamaya göre, bu mağdur vatandaşlara ilk etapta sunulacak 10 bin kalıcı konutun inşası tamamlanmak üzere ve bir ay içerisinde depremzedelere teslim edileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.