TÜVTÜRK son dakika DUYURDU: Bu araçların trafiğe çıkması yasaklanacak

TÜVTÜRK son dakika DUYURDU: Bu araçların trafiğe çıkması yasaklanacak
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. TÜVTÜRK bu araçlar için son noktayı koydu. İşte detaylar...

TÜVTÜRK, araç muayenelerinde önemli bir değişiklik yaparak gaz ölçümü emisyon testini geçemeyen araçları "ağır hasarlı" olarak sınıflandırma ve trafikten men etme kararı aldı. Bu karar, araç sahipleri arasında şaşkınlık yaratmış durumda.

TÜVTÜRK resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, 77 ilde bulunan gezici istasyonların sadece randevu ile hizmet verdiğini belirtti.

Geçerli bir Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü olmamasının aracın muayenesinde "Ağır Kusur" olarak tanımlanacağını ve aracın muayeneden başarısız olacağını ifade etti.

Egzoz Gazı Emisyonu Ölçümü'nü sabit istasyonlarda ve yetkilendirilmiş gezici istasyonlarda yaptırmanın mümkün olduğunu açıkladı. S

eyyar araç muayene istasyonlarının hizmet verdiği ilçelerde başka bir yetkili ölçüm istasyonunun olması durumunda bu istasyonlardan hizmet alınamayacağını vurguladı.

Gaz ölçümü emisyon testini geçemeyen araçlar bundan sonra ağır hasarlı kategorisine alınacak ve bu durum trafikten men edilme tehlikesi doğuracak. Bu karar, milyonlarca araç sahibini şoke etti.

TÜVTÜRK'ün bu değişiklikle birlikte milyonlarca araç sahibi, araçlarını belirli periyotlarda muayeneye sokmaları gerektiğini araştırmaya başladı. Araç türlerine göre muayene zamanları şu şekilde:

Lastik Tekerlekli Araçlar: İlk üç yaşında ve ardından her üç yılda bir muayene.

İki-Üç Tekerlekli Araçlar: İlk üç yaşında ve ardından her iki yılda bir muayene.

Resmi/Hususi Araçlar: İlk üç yaşında ve ardından her iki yılda bir muayene.

Diğer Motorlu Araçlar: İlk bir yaşında ve ardından her yıl muayene (kamyon, taksi, otobüs vb.).

Römorklar-Yarı Römorklar: İlk bir yaşında ve ardından her yıl muayene.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.