Gaziantep'te Uçak Seferleri İptal! Tam 15 Sefer İptal Edildi!

Gaziantep'te Uçak Seferleri İptal! Tam 15 Sefer İptal Edildi!
Gaziantep'te uçak krizi... Uçuşlar İptal

Gaziantep'te dün geceden bu yana Ankara - İstanbul, İzmir ve 2'de yurt dışı uçağı sis ve fırtınadan dolayı iptal edildi.Bu sabahtan itibaran Ankara- Gazinatep, İstanbul - Gaziantep, Antalya - Gaziantep uçak seferleri bugün 18'e kadar tüm seferlerin iptal edildi...

İPTAL EDİLEN SEFERLER

Gaziantep'te yoğun sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi. Bugün saat 04.45'teki İstanbul, 05.45'teki Ankara Esenboğa, 05.45 ve 07.30’daki İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşları iptal olurken bazı seferlerin ise gecikmeli gerçekleştirileceği öğrenildi.

ILS CİHAZI ÇALIŞMIYOR MU?

Gaziantep Havalimanı'na yıllar önce takılan ILS Cihazı da işlem görmemiş olurken, Gaziantep'e gelecek olan veya Gaziantep'ten hava yoluyla başka illere gidecek olan vatandaşlar tepki göstererek, Milyonlar verilerek takılan ILS Cihazının kontrol edilmesini istediler.

ILS CİHAZI NE İŞE YARAR?

Hava şartları kötü olduğu zamanlarda ve görerek inişin mümkün olmadığı koşullarda aletli iniş sistemi (ILS) kullanılır. 1940’lı yıllarda çıkan bu sistem 1949 yılında ICAO tarafından kabul edilerek kullanılmaya başlanmıştır.

UÇAĞIN PİST BAŞINA HASSAS BİŞEKİLKDE YAKLAŞMASINI SAĞLIYOR

Seyrüsefer yardımcı sistemlerinden olan ILS, uçağın pist başına kadar hassas bir şekilde yaklaşmasını sağlar. Pist başına yerleştirilen vericiler sayesinde uçakların emniyetli bir şekilde iniş yapmaları sağlanır. Daha çok kötü hava şartlarında kullanıldığı için ILS, atmosferik olaylardan etkilenmez. Böylelikle uzun ömürlü kullanım süresine sahiptir. Güvenilir bir sistem olan ILS pilota istikamet ve süzülüş bilgisi verir, bununla birlikte emniyetli bir iniş gerçekleştirilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.