Ak Parti Nurdağı’nda aday çıkaracak mı?

Ak Parti Nurdağı’nda aday çıkaracak mı?
Ak Parti Nurdağı’nda aday çıkaracak mı? Cumhur İttifakının ortağı Mustafa Destici Nurdağını istiyor. Erdoğan sıcak bakıyor.Ak parti’ Nurdağı’nda aday çıkarmayacak mı çıkarmassa BBP adayı Hasan Dilek’i destekleyecek mi?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel yönetimlerden sorumlusu BBP ve Gaziantep İl Başkanı Orhan Kızılaslan Nurdağı’nın Mhp’ye verilmemesinden sonra 2019 yerel seçimlerinde yaklaşık 280 oyla şuan cezaevinde yatan Ak partili Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’a kaptıran Hasan Dilek’in büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nurdağı adayı gösterileceği iddia ediliyor. Hasan Dilek daha önce Sakçagözü Belediye Başkanlığı ve 2019 seçimlerinde Ak parti’de olmasına rağmen aday gösterilmeyip BBP’den aday olmuştu

HASAN DİLEK CEZAEVİNDE ÖKKEŞ KAVAK’A KARŞI KAÇ OYLA KAYBETTİ

2019 yerel seçimlerinde ak parti Mhp ile işbirliği yaparak Ökkeş Kavak ın 8.873 Yüzde (39.60) İyi Parti Chp ve Hdp ittifakında da Orhan Yılmaz İyi Parti adayı olarak Millet ittifakı ile 4.135 ve tek başına BBP adına seçime girten Hasan Dilek te 8.535 oy alarak ( 38. 32 ) alarak seçimi az farkla kaybetmişti.

Destici bastırıyor, Hasan Dilek’in aday olması için çaba sarfediyor

BBP genel Başkanı Destici Türkiye genelinde Nurdağı ve 6 Sivas’tan 2 ilçe ve güçlü olduğu bir ilden daha 4 ilçe belediye başkanı istediği bunların arasında Nurdağı kesin olarak Hasan Dilek’ın olması için büyük çaba sarfedildiği ve son noktaya gelindiği öğrenildi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için tüm gözler partilerin aday belirleme çalışmalarına çevrilmiş durumda. Ak Parti Gaziantep Büyükşehir de aday belirsizliği sürerken Cumhur İttifakı bileşenlerinin bir ilçedeki adayı kesinleşti.

AK Parti Gaziantep Nurdağı ilçesin de aday çıkarmama kararı alırken Gaziantep Büyük Birlik Partisi Nurdağı adayı Hasan Dilek’i destekleme kararı aldı. Böylece Gaziantep Büyük Birlik Partisi Nurdağı adayı Hasan Dilek’in Belediye Başkanlığı olma ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak : Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum