Gaziantep Ve Suriye! Halep veya Antep! SADECE Bu Rakamlar Bile YETER

Gaziantep  Ve Suriye! Halep veya Antep! SADECE  Bu Rakamlar Bile YETER
Gaziantep en fazla Suriyeli’nin yaşadığı iller sıralamasında İstanbul’dan sonra ikinci sırada kaldı!

Ülke genelinde geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısı ile yaşadığı illerdeki sayıları açıklandı. Gaziantep en fazla Suriyeli’nin yaşadığı iller sıralamasında İstanbul’dan sonra ikinci sırada kaldı. İlde yaşayan nüfusa göre Suriyeli oranında da Gaziantep Kilis’in ardından yine ikinci sırada yer aldı.

KAYITLI SURİYELİ SAYISI 425 BİN 181

Kayıtlı Suriyeli sayısı 425 bin 181 olan Gaziantep, en fazla Suriyeli’nin yaşadığı İstanbul’un ardından ikinci sırada yer aldı. İlde yaşayan toplan nüfusa göre Suriyeli oranı sıralamasında da Gaziantep Kilis’in ardından ikinci sırada bulunuyor. Gaziantep’te toplan nüfus 2 milyon 579 bin 232 olarak açıklanırken, bunların 2 milyon 154 bini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından oluşuyor. En az Suriyeli ise 39 kişi ile Tunceli’de yaşıyor.

TOPLAM SAYILARI 3 MİLYON 226 BİNİ GEÇTİ

Ülke genelinde geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısı son verilere göre 3 milyon 226 bin 141 olarak kayıtlara geçti. En çok Suriyelinin bulunduğu ilk 10 il ise İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Konya ve Kahramanmaraş olarak dikkat çekiyor. 2016- 2023 yılları arasında üçüncü ülkelere yerleştirilen Suriyeli sayısı da ülke genelinde toplam 63 bin 213 oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.