Antep Baklavasına YÜZDE 40 ZAM GELİYOR! Baklava Krizi Kapıda: Gaziantep'te Lezzetin Fiyatı Tavan Yaptı!

Antep Baklavasına YÜZDE 40 ZAM GELİYOR! Baklava Krizi Kapıda: Gaziantep'te Lezzetin Fiyatı Tavan Yaptı!
Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden olan baklavaya yeni zam kapıda.

Bir Zamanlar Gazianteplilerin Vazgeçilmez Lezzeti İdi!

Türkiye’nin AB tescilli ürünleri arasında yer alan Gaziantep Baklavası, artık lüks oldu. 2023 yılının başında kilogram fiyatı 400 TL olan baklava, 2023 yılı sonu itibariyle yüzde 65 oranında zamlanarak 650 TL’ye yükseldi.

Esnaf Odası’nın Tarifesi 475 TL

Gaziantep’te esnaf odası ile ticaret odasına bağlı olarak hizmet veren işletmeler arasındaki fiyat farkı da gündemde. Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkârları Odasına bağlı esnafta 475 TL iken, diğer işletmelerde 660 TL’den satılması kentte tepkiyle karşılanıyor.

Zam Hazırlığı…

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkârları Odası, oda üyesi işletmeler için tarifelere yüzde 40 oranında zam yapılması için başvurdu. Tarifenin kabul edilmesi durumunda baklava dahil olmak üzere tüm ürünlere yüzde 40 oranında zam yapılacak.

Baklavacılar Da Zam Hazırlığında

Esnaf odasının yanı sıra kentte baklavacıların da zam için kolları sıvadığı öğrenildi. Yılbaşından bu yana baklava fiyatlarına gelen yüzde 65 oranında zam yapılmıştı…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.