Gaziantep'e Müjde! Bakan Duyurdu! Gaziantep’e hızlı tren geliyor! İşte o tarih

Gaziantep'e Müjde! Bakan Duyurdu! Gaziantep’e hızlı tren geliyor! İşte o tarih
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu’nda konuşulan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunun da Gaziantep’e müjdeyi verdi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI
Bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, yürütülen projelerle ilgili, “Hızlı tren inşallah önce Gaziantep’e, ondan sonra da Şanlıurfa’ya devam edecek. Ovaköy Sınır Kapısı’na kadar devam edecek, projesini yaptık, çalışmalara başlıyoruz.” Dedi. “Özellikle bakanlığımıza tahsis edilmiş olan ödeneklerin önemli bir bölümü ya da ihtiyacı kadarı depremle ilgili yapıların iyileştirilmesinde kullanılmıştır diyen Bakan Uraloğlu, “Erzurum’u Karadeniz’e bağlayacak olan Kop, Vauk, Dallıkavak ve Kırık tünellerini 2025 ve 2026 yıllarında bitirerek hizmete açmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖNCE GAZİANTEP’E DEDİ
Yine, Siirt- Pervari yoluyla ilgili çalışmalarımıza başladık. Buna mevsimin müsaade ettiği şartlarda devam ediyoruz. Van feribot seferleriyle ilgili bir talep var. Şu andaki Van feribot seferleriyle ilgili hani şu an ihtiyacı karşılıyor diye düşünüyoruz ama yeni bir ihtiyaç oluşması durumunda bunu da karşılamış oluruz. Hızlı tren inşallah önce Gaziantep’e, ondan sonra da Şanlıurfa’ya devam edecek. Ovaköy Sınır Kapısı’na kadar devam edecek, projesini yaptık, çalışmalara başlıyoruz.

KARBON SERTİFİKASI ALDIK
57 havalimanımızdan 50 tanesi karbon salımıyla ilgili dünyada ikinci ülke olarak sertifika aldı. Yüksek hızlı trenlerle ilgili 160 kilometrelik elektrikli tren üretimini tamamladık, 225’inin prototipine çalışıyoruz, 2025 yılında inşallah bu projeyi de hayata geçireceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.