Ayakkabıcılar Kooperatifine tapu müjdesi

Ayakkabıcılar Kooperatifine tapu müjdesi
Geçtiğimiz hafta yoğun bir katılımla ve tek listeyle seçime gidilen ve 2014 yılında kurulan Terlik ve Spor Ayakkabı İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin genel kurulu yapıldı.

Geçtiğimiz hafta yoğun bir katılımla ve tek listeyle seçime gidilen ve 2014 yılında kurulan Terlik ve Spor Ayakkabı İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin genel kurulu yapıldı. Yapılan genel kurulda 9 yıldan bu yana başkanlık yapan ve daha öncede Küçük Sanayi Sitesi Bölgesinde ucuz bir parayla tüm ayakkabıcıları iş yeri sahibi yapan Mehmet Sarıbal tekrar alkışlarla başkan seçildi. Sarıbal 355 iş yerinin 250, 500 ve 1000 metrekarelik alanlardan oluştuğunu ve güçlü bir şekilde üyelerinin desteği ile ihalede fazilerle birlikte 210 milyona alınan BUSEM’’deki 260 bin metrekarelik arazinin parasının büyük bir bölümünün ödendiğini ve üyelerin para ödemeleri halinde de 15 gün içinde arazinin tapusunu alınacağını ve en geç mart ayında temelin atılacağını söyledi. Sarıbal her zaman olduğu gibi şeffaf kooparetif yönettiğini ve sosyal medya gruplarına her türlü bilginin atıldığını ve her zamanda kooperatif üyelerini bilgilendirdiğini açıkladı ‘Sarıbal biz bu yola 15 kişiyle çıktık sonra bu arkadaşlarla omuz omuza verdik. BUSEM bölgesinde İpekyoluna yakın özel kavşakların olduğunu araziyi satın aldık, ancak BUSEM’de 16 kooperatifin çoğunun tahsis yoluyla alırken kendilerinin ihaleye katılarak Büyükşehir Belediyesine’de ekonomik destek sağlamış olduklarını ve burdan en çok Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak’a ve bize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allahın izniyle biz burayı söz verdiğimiz gibi etap etap toplam 36 ayda bitirmeyi planlıyoruz. Bunun için en büyük destek üyelerimiz aidatları zamanında öderse daha hızlı bitiririz' dedi.

ALLAH’A ŞÜKÜR HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR

Başkan Mehmet Sarıbal, 2022 yılında arsayı aldıklarını belirterek, “Belediyeye arsa parası olarak borcumuzdan 164 milyon ödedik ve halen şu anda 35 milyona yakın borcumuz bulunmakta. Bu kalan borcuda 9 taksitte ödeme adına planlamamızı yaptık. 180 milyon 500 Bin Türk lirası karşılığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden almış olduğumuz arsadan dolayı 166 milyon 563 bin 761 lira Belediyeye ödeme yaptık. Kalan 13 milyon 936 bin lira borcumuz ise tefe tüfe bedeli ile birlikte 21 milyon faiz görmüş olup Belediyeye olan borcumuz 35 milyon 487 bin 727 Türk lirası olarak güncelliğini korumaktadır. Üyelerimizin desteği ile 2024 yılında daha önemli projelere imza atmak üzere sizlerin desteğinin esirgemeyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak : Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.