Gaziantep'ten Fay Hattı Geçiyor mu? Hangi illerde deprem riski var? Diri Fay Hattı Haritası yayınlandı!

Gaziantep'ten Fay Hattı Geçiyor mu? Hangi illerde deprem riski var? Diri Fay Hattı Haritası yayınlandı!
Gümüşhane ve Marmara denizi'nden 4.3 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Türkiye'nin diri fay hattı haritası ve MTA fay hattı sorgulama ekranı önem kazandı. Gaziantep'te deprem riski taşıyan iller arasında. İşte Deprem riski taşıyan iller.

Deprem Riski Taşıyan İller ve Fay Hattı Üzerindeki Bölgeler

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 45 ilde 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fayın bulunduğunu açıkladı. Vatandaşlar, 'Evimin altından fay hattı geçiyor mu?' sorusuyla MTA'nın diri fay hattı haritasını ve sorgulama ekranını araştırmaya başladı.

MTA Tarafından Açıklanan Son Durum ve Fay Hattı Haritası:

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından Türkiye'nin diri fay hattı haritası yayınlandı. Bu deprem özellikle İstanbul ve çevre illerini etkiledi. Depremin ardından, bölge halkı Türkiye'nin diri fay haritasını incelemeye başladı. MTA'nın açıklamasına göre, 45 ilde 5.5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor.

Son Deprem Durumu ve Veriler:

Marmara Denizi'nde gece yarısı yaşanan 4.1 büyüklüğündeki deprem, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından kaydedildi. Bu deprem özellikle İstanbul, Kocaeli, Bolu ve Bursa gibi çevre illerden de hissedildi.

MTA'nın Haritası ve Diri Faylar:

MTA tarafından yayınlanan harita, Türkiye'deki diri fayları gösteriyor. Bu faylar 45 ilde 110 ilçeyi etkileyebilir. Haritadaki işaretler, "Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusunu yanıtlamak için kullanılıyor.

Deprem Riski Taşıyan İller ve Fay Hattı Üzerindeki Bölgeler:

Türkiye'deki diri fay haritası ve verilerine göre, birinci, ikinci ve üçüncü derece risk taşıyan iller ve bölgeler belirlendi. İllerin derece derece risk durumları sıralandı.

İşte, deprem riski taşıyan o iller:

DİRİ FAY HATTI ÜZERİNDE YER ALAN İLLER

AKSARAY, AYDIN, BALIKESİR, BOLU, BURDUR, BURSA, BİNGÖL, DENİZLİ, ESKİŞEHİR, ERZİNCAN, ERZURUM, HAKKARİ, HATAY, İZMİR, KAHRAMANMARAŞ, MANİSA, MUĞLA, KOCAELİ, KONYA, OSMANİYE, SAKARYA, TOKAT'IN yanı sıra 110 ilçe de diri fay üzerinde.

MTA DİRİ FAY HATTI HARİTASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!



BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

En Az Riskli Deprem Bölgeleri:

Türkiye Deprem Haritasına göre en az riskli bölgeler de belirtildi. Bu bölgeler, deprem riskinin en düşük olduğu illeri kapsıyor.

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.