Gümüşhane'de Yarın Okullar Tatil Mi? Valilikten Tatil Açıklaması Yapıldı Mı?

Gümüşhane'de Yarın Okullar Tatil Mi? Valilikten Tatil Açıklaması Yapıldı Mı?
18 Aralık Pazartesi günü, Gümüşhane'nin genelinde kar yağışı etkili olacak. Gümüşhanede yaşayan veliler ve öğrenciler yarın okulların tatil olup olmayacağını internette araştırıyorlar

18 Aralık 2023 tarihi itibarıyla, Gümüşhane'de okullar tatil edilmemiştir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 18 Aralık Pazartesi günü, Gümüşhane'nin genelinde kar yağışı etkili olacak. Kar yağışının sabah saat 12.00 ile 24.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

Gümüşhane Valiliği tarafından henüz 18 Aralık Pazartesi günü için okulların tatil edilmesi yönünde bir açıklama yapılmadı. Ancak, hava koşullarının olumsuz olması halinde, Valilik tarafından okulların tatil edilmesi kararı alınabilir.

Gümüşhane'de yaşayan öğrenciler, okulların tatil olup olmayacağını, Valiliğin resmi internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından takip edebilirler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, 18 Aralık Pazartesi günü, Türkiye'nin geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. İç Anadolu, Batı Karadeniz'in güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Bursa, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Kahramanmaraş, Düzce, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağış bekleniyor.

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bursa'nın yüksekleri ile Ankara ve Sivas'ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Yağışların; bu akşam ilk saatler Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağmur, yükseklerinde yoğun kar olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yağışların beklenen illerde oluşturabileceği olumsuzluklar şu şekilde sıralanıyor:

  • Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde: Yağışların kuvvetli olmasından dolayı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
  • Doğu Karadeniz kıyılarında: Yağışların kuvvetli olmasından dolayı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
  • Rize ve Artvin çevrelerinde: Yağışların çok kuvvetli olmasından dolayı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan ve yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
  • İç ve doğu kesimlerde: Gece ve sabah saatlerinde pus ve sis nedeniyle görüş mesafesinin kısalabileceğinden, dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.