Gaziantep'te Ev, dükkan ve Bina sahipleri Dikkat! Yeni Uygulama Geliyor

Gaziantep'te Ev, dükkan ve Bina sahipleri Dikkat! Yeni Uygulama Geliyor
Gaziantep'te artık binalarında kimliği olacak. Gaziantep dahil 81 ilde eş zamanlı başlanacak devrim gibi yeni ugulamada artık ev sahipleri, dükkan sahipleri ve bina sahipleri eskisi gibi kaçak kat, kolon kesme gibi durumların önüne geçilecek...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla 'Bina Kimlik Sistemi'ni hayata geçirdiklerini bildirdi. İlk olarak 2021'de devreye alınan uygulamanın şimdi 81 ilde eş zamanlı yaygınlaştırılacağını belirten Özhaseki, "Belirli periyotlarla denetleyeceğimiz 'Bina Kimlik Sistemi' ile kolon kesme, kaçak kat çıkma gibi durumların önüne geçeceğiz. Binaların girişlerine asılacak kare kod uygulamalarının akıllı telefonlarla okutulmasıyla yapı hakkında detaylı bilgiye kolayca erişilecek. Bina sakinleri ise, e-Devlet üzerinden daha detaylı bilgiye ulaşabilecekler" diye konuştu.

BELGE TAKILACAK

Dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda binaların da artık bir kimliğinin olacağını belirten Özhaseki, bugüne kadar 144 bin yapıda 'Bina Kimlik Sistemi'ne geçildiğini bildirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı Denetim Daire Başkanı Doğan Yorulmaz ise "Bina Kimlik Sistemi, Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkarıldı. Denetim faaliyeti sona eren bir binada kimlik belgesi takılması aşamasında ekip arkadaşlarımız dijital kimlik belgesini oluşturuyor, binaya gidip monte ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum