Doblo Hayranları Üzülmesin! Doblonun Kralı Geliyor...İşte Detaylar

Doblo Hayranları Üzülmesin! Doblonun Kralı Geliyor...İşte Detaylar
Türkiye'de kullanıcıların en çok tercih ettiği Bursa'da bulunan fabrikada 23 yıldır üretimini yaptığı Fiat Doblo için yolun sonuna gelindiğini duyurmuştu. Fabrika uzun süre boş kalmadı ve Tofaş yeni bir üretim projesi için adımları attı.

Tofaş'ın Üreteceği Yeni Hafif Ticari Araçlar

Tofaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Bursa'da bulunan fabrikada 23 yıldır üretimini yaptığı Fiat Doblo için yolun sonuna gelindiğini duyurmuştu. Araç, İspanya'daki Stellantis fabrikasına transfer olurken, Bursa'daki fabrikada oluşan boşluğun nasıl değerlendirileceği merak ediliyordu. Fabrika uzun süre boş kalmadı ve Tofaş yeni bir üretim projesi için adımları attı.

Tofaş'ın yeni üretiminde Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen markaları için KO kodlu hafif ticari araçlar yer alacak. Araçlar Bursa'daki fabrikada üretilecek ve 2024 yılının sonunda üretilip 2025 yılında ise piyasaya sürülecek.

ekran-resmi-2023-11-10-11-41-24.png

Görüntüleri Paylaşıldı

Otomotiv sektörüne ilişkin yaptığı haberlerle bilinen Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından Tofaş'ın üreteceği modellerin görüntülerini paylaştı. Özpeynirci, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İşte Tofaş'ın 4 marka için üreteceği açıklanan 'KO' kodlu yeni hafif ticari araç modelinden ilk görüntüler.

Yeni modeller 2024 sonu üretilip, 2025'te piyasaya sunulacak.

İşte Tofaş'ın üreteceği yeni Fiat, Peugeot, Opel, Citroen modelleri

Not: Araçlar sol ortadaki ikili ile sağ ortadaki ikili

İki Farklı Model Üretilecek

Paylaşılan görüntülere göre, Tofaş iki farklı model üretecek. Sol ortadaki ikili, Fiat Fiorino ve Peugeot Partner'ın yeni versiyonları olacak. Sağ ortadaki ikili ise Opel Combo ve Citroen Berlingo'nun yeni versiyonları olacak.

2025'te Piyasada

Yeni modeller, 2024 yılının sonunda üretilmeye başlanacak ve 2025 yılında ise piyasaya sunulacak. Yeni modellerin, Doblo'nun boşluğunu doldurması ve Tofaş'ın ihracatını artırması bekleniyor.

ekran-resmi-2023-11-10-11-41-09.png

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.