Gaziantep'te Kızılay Haftası Çoşkuyla Kutlandı

Gaziantep'te Kızılay Haftası Çoşkuyla Kutlandı
Kurulduğu günden bu yana sayısız insana yardım eli uzatan Türk Kızılayı, Cumhuriyet'in 100. yılında Kızılay Haftası'nı coşkuyla kutladı.

Kurulduğu günden bu yana sayısız insana yardım eli uzatan Türk Kızılayı, Cumhuriyet'in 100. yılında Kızılay Haftası'nı coşkuyla kutladı. Türk Kızılay'ı tarafından düzenlenen Kızılay Haftası, Gaziantep Şubesi tarafından 15 Temmuz demokrasi Meydanı'nda kutlandı. 2 Kasım 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Kızılay Haftası kutlaması yapıldı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ildeki Stk’ların katılımıyla gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2023-11-08-at-16-39-58.jpeg

"KIZILAY GURUR KAYNAĞIMIZ"

Vali Yardımcısı İlker Eker, Kızılay'ın Cumhuriyetten çok daha önce Hilal-i Ahmer adıyla kurulduğunu ve çok köklü bir kurum olduğunu söyleyerek, "Hem savaşta hem barışta nerede bir sıkıntı varsa Kızılay'ın oraya varan ilk kurum olması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Yakın zamanda yaşadığımız depremde olduğu gibi, coğrafyamızda yaşanan savaşlarda olduğu gibi Kızılay her yerde bulunuyor. Allah bizlere eksikliklerini göstermesin istiyoruz. Daha da güçlü olsunlar biz de daha fazla gururlanalım istiyoruz. Gerek devlet kurumlarımız gerekse sivil toplum kuruluşlarımızla biz daha güçlü oluyoruz." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-11-08-at-16-39-59.jpeg

"MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ"

Konuşmasında Kahramanmaraş merkezli depremlere değinen Türk Kızılayı Gaziantep Bölge Başkanı Mustafa Bozgeyik, "Çok yakın bir zamanda Gaziantep'in de içerisinde bulunduğu 11 vilayetimizde çok sıkıntılı bir deprem felaketini hep beraber yaşadık. Çok sıkıntılı ve dert tasa dolu ve kayıplı günlerdi. Aile fertlerimizi kaybettik ve onların yaslarını tuttuk. Milletleri millet yapan beraberce yaşadıkları acılar ve ıstıraplardır. Biz vatanımıza milletimize hizmet anlamında elimizden geldiği kadar görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu uğurda sizlerin hizmetinde kalmaya kendimize ve sizlere söz veriyoruz." şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-11-08-at-16-40-01-1.jpeg

Kızılay Haftası nedeniyle vatandaş ve gönüllülerle beraber bir kucaklaşma yaşadıklarını vurgulayan Bozgeyik, "Diğer bir taraftan da Filisitin'de devam eden zulümden dolayı kalbimiz acılı, kalplerimiz burkulmuş vaziyette. Oradaki kardeşlerimize Allah'tan yardım diliyoruz." dedi.

whatsapp-image-2023-11-08-at-16-40-00.jpeg

Kaynak : Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.