Yabancıların en çok ikamet ettiği iller açıklandı. Gaziantep 4.sırada yer aldı

Yabancıların en çok ikamet ettiği iller açıklandı. Gaziantep 4.sırada yer aldı
Türkiye, farklı coğrafyalardan milyonlarca yabancı uyruklu kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Sosyal, kültürel veya ekonomik cazibe merkezi olan Türkiye’de, sayıları milyonları bulan yabancı uyruklu kişiler en çok hangi şehirlerde yaşıyor?

Türkiye, farklı coğrafyalardan milyonlarca yabancı uyruklu kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Sosyal, kültürel veya ekonomik cazibe merkezi olan Türkiye’de, sayıları milyonları bulan yabancı uyruklu kişiler en çok hangi şehirlerde yaşıyor? Online özel ders platformu Preply tarafından paylaşılan rapora göre, İstanbul yabancıların en çok ikamet ettiği şehir olurken Gaziantep 4. sırada yer aldı.

Araştırmaya göre yabancıların en çok ikamet ettiği şehirler şu şekilde;

  • İstanbul: Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul, hem iş fırsatları hem de kültürel çeşitlilik nedeniyle yabancıların en çok tercih ettiği şehirlerden biridir. Burada çok sayıda farklı milletten insan yaşamaktadır. İstanbul’da yaşayanlar için ingilizce konuşma pratiği geliştirmek önemli fırsat oluşturmaktadır.
  • Antalya: Antalya, turizm sektörünün önemli bir merkezi olarak yabancı turistlerin yanı sıra yabancıların ikamet ettiği bir bölge olarak da popülerdir. Özellikle Almanya ve Rusya'dan gelen yabancılar burada sıklıkla ikamet etmektedir. Bunun sonucu olarak Rusça ve Almanca özel ders almak çok yaygındır.
  • Ankara: Türkiye'nin başkenti olan Ankara, birçok yabancının iş ve eğitim fırsatları aradığı bir şehirdir. Büyükelçilikler, uluslararası kuruluşlar ve üniversiteler Ankara'nın yabancı nüfusunu artırmaktadır.
  • Gaziantep (Antep): Türkiye'de yabancıların ikamet ettiği iller arasında da yer almaktadır. Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan ve ekonomik faaliyetlerinin yanı sıra kültürel zenginlikleri ve tarihi mirasıyla da bilinir. Özellikle Suriyeli sığınmacılar, Gaziantep'e yakın bir coğrafyada bulunduklarından bu şehirde yoğun bir yabancı nüfusu bulunmaktadır. Dolayısıyla Gaziantep de Türkiye'de yabancıların ikamet ettiği önemli illerden biridir.
  • İzmir: Ege Bölgesi'nin en büyük şehri olan İzmir, sahil şeridi, üniversiteleri ve ticaret fırsatları nedeniyle yabancılar için cazip bir yerdir. Özellikle Avrupa ülkelerinden gelen göçmenler İzmir'de yaşamaktadır.
  • Muğla: Ege kıyıları boyunca bulunan tatil bölgeleri, plajları ve güzel doğal manzaraları ile yabancıların ilgisini çeken bir il olarak öne çıkmaktadır. Bodrum ve Marmaris gibi turistik yerler, yabancıların sıkça tercih ettiği bölgelerdendir.
  • Bursa: Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan Bursa, sanayi ve ticaretin yanı sıra tarih ve kültürel zenginlikleriyle de yabancıları cezbetmektedir.

Rapora göre Türkiye’deki yerleşik yabancılar içinde en çok Suriye, Irak, Almanya, Rusya, Azerbaycan, Afganistan uyruklular yer alıyor. Bununla birlikte, Ege ve Akdeniz gibi turistik bölgelerde İngiltere, Ukrayna ve Rusya yoğunluğu öne çıkmaktadır.

İngilizce ve Almanca bilenler bu şehirlerde avantajlı!

Milyonlarca yabancı uyruklu kişinin ikamet ettiği Türkiye’de ciddi iş fırsatları öne çıkmaktadır. Muğla’da Bodrum ve Fethiye öne çıkarken, Antalya’da Muratpaşa ve Alanya yabancıların sosyal-ekonomik yaşam içinde etkin olduğu şehirlerdendir. İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça konuşma pratiğine sahip herkes için İstanbul, Ankara, Gaziantep, Muğla ve Antalya gibi şehirlerde önemli kariyer fırsatları vardır. Sadece turizm sezonunda değil, yılın 12 ayında turizm ve diğer sektörlerde iş bulmak mümkündür. Araştırmaya ilişkin Preply analistleri; “Kullanıcı verilerini incelediğimizde son yıllarda almanca özel dersi taleplerinde artış gözlemlenmiştir. Bu talebin sektörel gelişmelerden kaynaklı olduğunu düşünmekteyiz. Bu gibi trendleri yakından takip etmekteyiz ve bu alana yönelecek öğretmenleri de platformumuza davet etmekteyiz. ”

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum