2 Buçuk Milyon Kişi Soruyor... Ehliyet affı çıktı mı, ne zaman yürürlüğe girecek, kimleri kapsıyor?

2 Buçuk Milyon Kişi Soruyor... Ehliyet affı çıktı mı, ne zaman yürürlüğe girecek, kimleri kapsıyor?
Ehliyet affı çıktı mı, ne zaman yürürlüğe girecek, Resmi Gazete'de yayınlandı mı? İşte, Ehliyet affı son dakika bilgileri...

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 2 buçuk milyon sürücü 'Ehliyet affı 2023' konusunu araştırıyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi affının yanı sıra 10 bine yakın sürücünün ehliyetlerine af geleceği müjdesini vermişti. Binlerce vatandaş, ehliyet affı son dakika bilgilerini takip ediyor. Trafikte ceza puanı dolan sürücüler, son gelişmeleri merak ediyor. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

İşte, ''Ehliyet affı çıktı mı?'' sorusunun yanıtı!

EHLİYET AFFI ÇIKTI MI, NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Sürücü belgelerinin affının sağlayacak ehliyet ceza puanı affı düzenlemesi TBMM Genel Kurul'da kabul edildi.

Ehliyet affı detaylarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Vergi dairesindeki tüm borçların yapılandırılması, 2 bin TL altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yapılandırılması, Ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren teklif yasalaştı" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen çalışma Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yasalaşacak ve yürürlüğe girecek.

EHLİYET AFFI KİMLERİ KAPSIYOR?

Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışında kaynaklanan ceza puanları, yeni yasayla birlikte silinecek. Bu kapsamların dışında kalan ve ehliyet ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri iade edilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, daha önce yaptığı açıklamada “ Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz" dedi.

EHLİYET İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Henüz ehliyet iadelerinin başlayacağı tarih net olarak bilinmiyor. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa teklifi, Resmi Gazete’da yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Normal şartlarda ehliyetlerine el konan sürücüler, sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.