Asya’nın Altın Portakal’ı “Kamkat meyvesi”: C vitamini deposu çıktı! Damarlarda dolaşan zehri söküp atıyor!

Kamkat meyvesi geçmişi 12.yüzyıla dayanıyor. Çin yazmalarında ilk kez karşılaşılan “ altın portakal” ya da “altın mandalina” adıyla geçirilen Kamkat, Antalya'da yetiştiriciliği yapılan portakaldan daha çok C vitamini içeriyor.
Kamkat meyvesi düzenli tüketildiğinde kendine has aroması ile damakta lezzetli bir tat oluştururken tokluk hissi sunuyor. Sindirim sistemini düzenliyor. Özellikle diyet döneminde olanlar ara öğün olarak tükettiğinde uzun süre açlık hissini yaşamıyor.
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ »»»

Vücut metabolizmasını dengeli halde çalıştırmayı sağlayan Kamkat meyvesi içinde bulunan özel bileşenler sayesinde cilt sağlığına koruyarak cilt üzerinde oluşan lekeli ve kırışık görüntüyü onarmayı destekliyor. C vitamini açısından zengin olan bu meyve bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kışın rastlanabilecek grip ve nezle gibi hastalıklara karşı şifa sunuyor.
Yüksek kolesterolü önleyen, vücuda sağlık aşılayan bu meyve kabuğu ile de şifa sunuyor. Yüksek oranda antioksidan özelliği bulunan meyvenin kabuğu cilt üzerinde parlak ve nemli bir etki sunuyor. Kamkat meyvesi ülkemizde daha çok Anamur bölgesinde görülüyor. “Altın portakal” ya da “Süs mandalinası” gibi farklı isimlerle de alınabiliyor.
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ »»»

Doğu Asya'nın popüler meyvesi portakaldan farklı olarak kabukları ile birlikte tüketilebiliyor. İçinde bulunan doğal Omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığını da koruyor. Kamkat meyvesini tüketmek isteyenler hasat dönemini hesaplayarak en uygun olanını seçmelidir. Canlı ve turuncu bir renge sahip olan bu meyve kabuğunun sert olmasına dikkat edilmelidir.
Kamkat meyvesi iyice yıkandıktan sonra çekirdekleri içinden çıkarılarak tüketilebilir. Diğer meyvelerden farklı olarak kabuğu tatlı içi ise daha ekşidir. Ekşiye karşı hassasiyeti bulunanlar için suyu sıkılarak da tüketilebilir. Kamkat meyvesi çoğunlukla salataların içine dilimlenerek ekleniyor. Marmelat ve reçel tüketmekten hoşlananlar sabah kahvaltılarında bu meyveden birkaç tanesini kaynatarak marmelat yapıp tüketebilir. Kamkat, turşusu yapılarakta tüketilebilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.