Su zammının ardı arkası kesilmiyor: 1 damacana su 100 lira! Vatandaş o cihaza yöneliyor

Türkiye’de ve dünya genelinde son dönemlerde yaşanan kuraklık ve ekonomi piyasalarında görülen dalgalanmalar, en temel ihtiyaç olan suyu da etkiledi. Dünya genelinde uzun yıllardır uyarıları yapılan su krizinin etkileri kendisini göstermeye başlarken, enflasyon ve ekonomik krizle birlikte peş peşe gelen zamlar su fiyatlarını da etkisi altına aldı. Su krizinin yaşanmaya başladığı süreçte 1 damacana suyun fiyatı 100 liraya doğru harekete geçti.
Türkiye’de her bölgede musluk suyu içilemiyor. Musluk suyunun içilebildiği yerlerde de insanlar bu suyu içmeyi her zaman tercih etmiyor. Bu nedenle Türkiye’de içme suyu her evin problemleri arasında yer alıyor. Özellikle de şehir hayatı yaşayan vatandaşların suya erişimi son dönemlerde ancak suyu satın alarak karşılanabiliyor. Ancak son dönemde yaşanan zam gelişmeleri su fiyatlarını da etkisi altına aldı ve 1 damacana su fiyatının 100 liraya ulaşabileceği belirtildi. İşte detaylar…
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Akaryakıt ve LPG litre fiyatlarına son dönemde uygulanan zamlar, peşinden diğer ürün ve hizmet sektörlerini etkilemeye başladı. Mazot fiyatlarına yansıyan fiyatlar nakliye ve lojistikte de etkisini gösterirken, artan masraflar ürün ve hizmetlere zam olarak yansıyor. Su satıcıları da yükleme, nakliye, dağıtım ile birlikte akaryakıt zamları sonrası aracı çalıştırmaları halinde yaklaşık 70 liralık akaryakıt gideri harcamaya başladı. Bu da haliyle su fiyatlarına yansıdı.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Yaşanan son akaryakıt zam gelişmeleri sonrasında İstanbul Gazoz Su Şerbet Boza Turşu ve Sirke İmal Edenler ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, her ay damacana suya yeni bir zam yapıldığını dile getirdi. Akkaya yaptığı açıklamada, “Şaşkın ördek gibiyiz. Fiyatların nerede duracağını bilmiyoruz. Eskiden suda tarife fiyatları belirlerdik. Akaryakıta zam geldiği sürece su zamları da durmayacak. Bu gidişle 100 lirayı bulur” dedi.
VATANDAŞ ARITMA CİHAZINA YÖNELİYOR
Ahmet Turan Akkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye’de yaklaşık 10 bin su bayisinin olduğunu ve artan maliyetler nedeniyle bunların yaklaşık yüzde 10’unun kapandığını belirtti. Akkaya, vatandaşların artan fiyatlar nedeniyle artık arıtma cihazlarına yöneldiğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.