Hem karlı hem masrafsız… Kilosu 200 TL olan 'Süper meyve' çiftçinin yüzünü güldürüyor!

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Samsun’un Çarşamba ilçesi Ahubaba Mahallesi'nde aronya yetiştiriciliği yapan Mehmet Ali Yiğit, aronya yetiştiriciliği sürdürmek ve bölgeye tanıtmak için ilçeye tesis kurulmasını istiyor. 2 yıldır üretimini yaptığını belirten Yiğit, “2 yıldır aronya yetiştiriciliği yapıyorum. Fındık, kivi ve ceviz yetiştirmeyi düşündüm ama aronya ile tanışınca daha kârlı bir yatırım olacağını düşündüm.

Bu yüzden aronya dikmeye karar verdik. Ürünümüzde ilk hasadı yapacağız. Şimdiye kadar hasat yapmadık. Pazarlamada sıkıntımız var. Alıcı talebimiz henüz mevcut değil. Bu ürünü alan farklı market zincirleri var. Kendileriyle irtibata geçmeye çalışıyoruz.
Bursa ve Yalova’da kurulmuş kooperatifler var. Fakat netleşen bir fiyatımız ve satış yapacağımız yer belli değil. Bu konuda özellikle il ve ilçe tarım müdürlüklerimizden ve ilgili birimlerden destek bekliyoruz" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.