YÜKSEK ORANDA POTASYUM İÇERİYOR
Kuzukulağının yapraklarında yüksek miktarda potasyum yer alıyor. Okzalat, oksalik asit, tanen, antrakinon gibi maddeler de kuzukulağının içerisinde bulunuyor. Bu bitkinin A, B ve C vitaminleri açısından zengin olduğu biliniyor. Yapraklarının tüysüz ve uzun olması nedeniyle kuzukulağı olarak adlandırıldığı tahmin ediliyor.
Kuzukulağı, Türkiye’de en fazla Tokat’ta yetiştiriliyor. Bu bitkinin şifaları dünyada da biliniyor. Avrupa’da seralarda kuzukulağı yetiştiriliyor. Kuzukulağı, sulak yerlerde yetişiyor. Sonbaharda olgunlaşma evresine gelen bitki, kış aylarında tezgâhlarda sergilenmeye başlıyor.
CİLT HASTALIKLARINA İYİ GELİYOR
Kuzukulağı, cilt hastalıklarına karşı faydalı oluyor. Sedef, egzama, çıban gibi hastalıkların tedavi edilmesinde etkili oluyor. Ciltte oluşan deformasyonları gideriyor. Anne sütünün artmasını sağlıyor. Kuzukulağının çiğ olarak tüketilmesi mümkün oluyor. Bir demet kuzukulağı, bir litre suda kaynatıldıktan sonra süzülerek tüketilebilir.
Topuk ve dirsekteki sertleşmelere karşı kuzukulağı kullanılabilir. Yumuşayan ve lapa kıvamına getirilen kuzukulağı, topuk ve dirseğe sarılarak yarım saat bekletilir. Böylece o bölgenin yumuşaması sağlanır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.