Hareketli bir yaşam tarzı benimsemek için önemli nedenler! Hareketsiz bir yaşam bu hastalıklara kapı açıyor!

Hareketsiz olan bir yaşam tarzı, günümüzde birçok hastalığa kapı açıyor ve hatta erken ölüm riski için tetikleyici rolünde oluyor. Dünya üzerinde 1.4 milyardan çok yetişkin, sadece yeterince egzersiz yapmadığından dolayı ölümcül hastalık riskinde artış ile karşı karşıya kalmakta. Hareketli bir yaşam tarzı hem bedensel hem ruhsal olarak olumlu etkilere sahip. Durağan bir yaşam birçok hastalığa kapı açarken aynı zamanda erken ölüm riskini tetikliyor!
Tütün ve alkol tüketimi yapmak, aşırı yemek, hareketsizlik gibi sağlık riski meydana getiren davranışlar arasında en sık görülenlerin ‘fazla kilo ve hareketsizlik’ olduğunu ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şule Arslan, ’15 yaş ve üstündeki nüfusun ortalama yüzde 31 kadarında fiziksel aktivite yetersiz ve bu her sene ortalama 3.2 milyon insanın ölümüne sebep oluyor. Hareketsiz bir yaşam tarzı olan insanların erken ölüm riski yüzde 22-49 daha yüksek. Bunlar ciddiye alınması gereken bilgilerdir’ açıklamasında bulundu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

İnsülin direnci ve diyabet, hareketsiz bir yaşamın hızla yaygın hale getirdiği 2 önemli sorundur. Araştırmalar tip 2 diyabet riskinin hareketsiz kişilerde görülme olasılığın daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Gün içerisinde 1.500 adımdan az yürüyen, uzun süre oturan ve kalori tüketimine dikkat etmeyen kişilerde insülin direnci daha sık bir şekilde görülüyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Türkiye’de de ölümlerin en büyük sebeplerinin başında kalp ve dolaşım hastalıkları ile kanser geliyor. Hareketsizlik kan basıncı değişimlerine sebep olduğu gibi kolesterol ve insülin duyarlılığında da değişime neden oluyor. Bu hastalıklardan korunmanın ilk adımı sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam tarzı benimsemek.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Hareketsiz geçirilen sürenin yüzde 10 artması dolayısıyla bel çevresi ölçümlerinde 3.1 cm artış olduğunu gösteren çalışmalar bulunuyor. Yürüme ya da ayakta durma gibi basit aktivitelerle bile enerji harcanması söz konusu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.