HENÜZ DENEY AŞAMASINDA
Bu gelişme, beyin cerrahı Profesör Bloch tarafından yapılan hassas bir ameliyat sırasında implantların yerleştirilmesiyle gerçekleşti. İmplantlar, beyin sinyallerini kablosuz olarak ileten sensörlere bağlı olarak kafatasına yerleştiriyor. İsviçreli araştırmacılar, bu sinyalleri felçli kişinin bacak ve ayak kaslarını hareket ettirme talimatlarına dönüştüren bir algoritma geliştirdi.
Gert-Jan, birkaç haftalık eğitimin ardından yürüteç yardımıyla ayakta durabildiğini ve yürüyebildiğini gösterdi. Beyin implantları, daha önce sadece omurga implantının kullanıldığı çalışmalara dayanıyor. Beyin implantları, beyin sinyallerini algılayarak bunları kablosuz olarak omurgaya ileten sinyaller içeriyor. Bu sinyaller, omurgadaki implant üzerinden alınarak özel bir algoritma tarafından işlenir ve bacak ve ayak kaslarının hareketini sağlamak üzere talimatlara dönüştürülür. Bu sayede, felçli bir kişinin düşünceleriyle bacak ve ayak kasları arasında bir iletişim köprüsü kurulmuş oluyor.
Bu teknoloji henüz deneysel aşamada olduğu için sürekli kullanıma uygun değil. Hastalar, iyileşme sürecinin bir parçası olarak haftada birkaç kez bir saat kadar kullanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.