Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçileri sevindirecek desteği açıkladı: Tohumluk buğday desteği ve farklı destekler verilecek…

Mevsim şartlarının farklılaşması kuraklık, ani sel gibi nedenlerle çiftçilerin zararı artıyor. Topraklarını satarak çiftçiliği bırakan pek çok kişi bulunuyor. Ancak çiftçiliğin ölmemesi ve tarımın korunması için devlet tarafından çeşitli destekler veriliyor. Bu destekler sayesinde çiftçilerin faaliyetlerini sürdürmesi daha kolay hale geliyor.
Çiftçilere, belediyeler tarafından da destek veriliyor. Çiftçilere destek vereceğini açıklayan belediyelerden biri de Antalya Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediye yardımlarına, tohumluk buğday desteği ile başladı. Belediyenin yardımlarının devam etmesi bekleniyor. Belediye tarafından yapılan yardımların, tarımın gelişmesine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Antalya Büyükşehir Belediyesi çeşitli projeler geliştirerek çiftçilere destek olmaya çalışıyor. Bu kapsamda şehirde “Tohumu Bizden Üretimi Sizden” projesi uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda toplam 19 ilçede ekili olmayan arazilerin yeniden tarıma kazandırılması planlanıyor.
Bu kapsamda ilk ekim çalışmaları yapıldı.
Ekim, Korkuteli Kızılaliler Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Atıl durumda olan bir alana buğday ekildi. Aynı zamanda gübreleme çalışması da yapıldı. Gübreleme çalışması, ziraat mühendislerinin gözetiminde gerçekleştirildi.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

Belediye tarafından yapılan açıklamada 19 ilçede çalışma yapılacağı belirtildi. Çalışma kapsamında bin dekar alan için tohum hibesi çalışması yapılacağı bildirildi. Belediyeye bağlı olarak görev yapan ziraat mühendisleri, yapılan ekim çalışmalarını bizzat izliyor. Bu sayede en verimli ürünün elde edilmesi bekleniyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tohum hibesi projesinin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini bildirdi. Bu sayede Antalya’da tarımda büyümesi ve ürün verimliliğinin artırılması hedefleniyor. Antalya’da çok sayıda tarım ürünü yetişiyor. İklim şartlarının pek çok ürün için verimli olması, Antalya’yı tarım açısından değerli kılıyor.
Belediye tarafından gerçekleştirilen projeler, çiftçilerin işini ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Bölgede yaşayan çiftçiler, desteklerin sürmesini temenni ediyor. Proje kapsamında bu sene alınan üründen elde edilecek gelirle desteklerin artırılması planlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.