6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gaziantep’te bulunan 893 bin 553 konuttan 29 bin 155’i ağır hasarlı, 20 bin 251’i orta hasarlı ve 236 bin 497’sinin ise az hasarlı olarak kayıtlara geçti.
Yapılan bu tepsit çalışmasının ardından Gaziantep’te acil yıkılacak binaların yıkımı gerçekleşirken şehir merkezinde ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar hakkında henüz bir karar alınmadı. Ağır ve orta hasarlı oldukları için evlerini boşaltmalarına rağmen yıkımın gerçekleşmemesi üzerine vatandaşlar arasında binaların akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ağır hasarlıların yanında orta hasarlı binaların da yıkılacağını söylerken, “Ayakta kalan binaların yüzde 20'si yıkılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız 'Güçlendirme işini yapmayalım, orta hasarlı binaları da aynı ağır hasar gibi güçlendirme yapmadan yeni bina yapıp vatandaşımıza teslim edelim' dedi. Orta hasarlıları da ağır hasarlı statüye koyduk. 653 bin bağımsız yapı yapıp vatandaşa teslim edeceğiz. Bunun için de 1 yıla ihtiyaç var. Daha önce de teslim edeceğimiz konutlar olacak. Ulusal Risk Kalkanı Projesi'nde bilim insanlarının önerilerini alıyoruz. Bu işleri yapan hepsi mühendis ve mimar. Zemin etütlerini yaparak, ayrıntılı jeolojik etütleri yaparak yapıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Kurum’un yapmış olduğu bu açıklamanın ardından aylar geçmesine rağmen orta hasarlı binalar ile ilgili belirsizlik halen devam etmekte.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.