İNSAN ETKİSİ BÜYÜK
Araştırmacılar, son 30 yılda uydular tarafından çekilen görüntüler ve göllerin su seviyelerini gösteren kayıtlar kullanarak dünyadaki 1.972 göle ait 250.000 göl alanını analiz etti. Bu analizler sonucunda, göllerdeki su kaybının büyük bir kısmının insan etkilerine, özellikle insan tüketimine ve iklim değişikliğine bağlı olduğu ortaya çıktı.
Göller, tatlı suyun depolanmasından sorumlu olmasının yanı sıra milyonlarca insanın içme suyu ve tarımsal su ihtiyacını karşılıyor. Ancak göllerin kuruması, bu su kaynaklarının azalması anlamına geliyor. Uzmanlar, su yönetimi açısından büyük zorluklar ortaya çıkabileceğini ortaya koydu.
Yapılan araştırmada ayrıca, göllerin yeniden doldurulmasının bürokratik engellerle karşılaşabileceği ifade edildi. Uzmanlar, farkındalık, daha iyi izleme ve sağlıklı göl seviyelerini korumaya yönelik eylemler gibi çeşitli yönetim stratejilerinin uygulanması gerektiğini vurguladı. İklim değişikliği gibi büyük bir sorunla karşı karşıya olsak da, su yönetimi ve insan tüketimi üzerinde kontrol sahibi olduğumuzu belirttiler.
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.