İngiltere tarafından veto edilen anlaşmada sıcak gelişme! Microsoft Activision anlaşması için onay aldı!

Microsoft Corp, Activision’ı 69 milyar dolara satın alarak AB anti tröst onayı almayı başardı. Bu gelişme, Çinli ve Güney Koreli düzenleyicilerin anlaşmanın İngiliz vetosuna rağmen davayı takip etmelerini sağlayabilecek önemli bir artış olarak kayıtlara geçti.
Tüm bunların yanı sıra, ABD yazılım devi dünyanın en büyük oyun endüstrisini ele geçirmek için büyük bir mücadele içerisinde yer alıyor. İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun engelleme kararına itiraz etmek için 24 Mayıs’a kadar zamanı olan dünya devi için nihai kararın alınmasının aylarca sürebileceği de gündemde.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Geçtiğimiz aylarda Japonya’da onaylanan satın alma süreci ABD’de ise henüz onaylanmamış durumda. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun anlaşmaya karşı açtığı dava süreci hala devam ederken, Avrupa Komisyonu Microsoft’un Call of Duty gibi popüler Activision oyunlarını rakip oyun akış platformlarına lisanslama ayı kabul etmesi nedeniyle işlemi rekabet yanlısı olduğuna da karar vermişti. Satın alma süreci Japonya’da onaylanmış olsa da henüz ABD tarafından onaylanmadı. Avrupa Birliği anti tröst şefi Margrethe Vestager konuya dair gazetecilere verdiği bir açıklamada bu tür lisansların pratik ve etkili olduğunu belirtti ve açıklamalarını şu şekilde devam etti; ‘’Aslında mevcut duruma kıyasla bulut oyun akışının durumunu önemli ölçüde iyileştiriyor. Bu yüzden onları rekabet yanlısı olarak görüyoruz.’’
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...

Dünya devi Microsoft geçtiğimiz aylarda Nvidia, Nintendo, Ukrayna’nın Boosteroid ve Japonya’nın Ubitus ile Activision Oyunlarını platformlara ne getirmek için lisans anlaşmaları imzaladı. Microsoft başkanı Brad Smith konuya dair yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; ‘’Avrupa Komisyonu, Microsoft’un popüler Activision Blizzard oyunlarını otomatik olarak rakip bulut oyun hizmetlerine lisanslamasını istedi. Bu, küresel olarak geçerli olacak ve dünya çapında milyonlarca tüketicinin bu oyunları seçtikleri herhangi bir cihazda oynamalarını sağlayacak.’’ AB Komisyonu tarafından alınan bu karardan sonra Activision’ın hisseleri yüzde 1,3 artış gösterdi. Activision’un hisselerinde artış yaşanırken, Microsoft'un hisselerinde ise çok büyük bir oynama gerçekleşmedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.